Frans pres: Granate eksplodirale u blizini ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova koji je bio na liniji fronta

Granate su eksplodirale dok je ministar izlazio iz rovova koji razdvajaju ukrajinske snage i proruske separatiste. Novinari i ministar zajedno sa delegacijom odmah su napustili to područje

9852 pregleda7 komentar(a)
Foto: Reuters

Granate su eksplodirale u blizini ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Denisa Monastirskog tokom njegovog boravka na liniji fronta na istoku zemlje, prenijeli su danas novinari AFP-a sa lica mjesta i dodali da nije bilo povrijeđenih.

Incident se dogodio u blizini sela Novoluganjsk, u Donjeckoj oblasti, na liniji fronta gdje se sukobljavaju ukrajinske snage bezbjednosti i proruski pobunjenici.

Monastirski je posjetio to područje u kontekstu pooštranih napetosti sa Rusijom.

Granate su eksplodirale dok je ministar izlazio iz rovova koji razdvajaju ukrajinske snage i proruske separatiste.

Novinari i ministar zajedno sa delegacijom odmah su napustili to područje.

Ukrajinska vojska saopštila je da su danas poginula dva vojnika, a četiri su ranjena.

Proruski separatisti koji djelimično kontrolišu ukrajinske oblasti Donjeck i Luganjsk ocijenili su da Kijev planira invaziju protiv njih. Pokrenuli su evakuaciju stanovništva i objavili opštu mobilizaciju.

Ukrajina odbacuje te optužbe i zalaže se za diplomatsko rješenje sukoba. Zapad optužuje Moskvu da traži izgovor za invaziju na svog ukrajinskog susjeda, jer je Rusija okupila više od 100.000 vojnika na ukrajinskoj granici.