SNP: Jednakost da postane dio svakodnevice

Svi moraju imati jednake šanse na rad, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost, ističu iz SNP-a

9990 pregleda13 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, koji se danas obilježava, da socijalna pravda ostaje prioritet djelovanja te stranke.

Ukazali su da se crnogorsko društvo i dalje bori sa siromaštvom.

"Socijalistička narodna partija, partija socijalne pravde, ponosi se svojim programom i politikom, usmjerenom ka ljudima, uz posebnu brigu o siromašnima. Upravo, smanjenje siromaštva ostaje prioritet, pri čemu posebnu društvenu podršku moraju imati siromašne porodice sa djecom. SNP i ovoga puta podsjeća na činjenicu da odgovorna država nikada neće zaboraviti svoje penzionere, građane koji su izgradili našu državu i zaslužuju da ostatak života provedu dostojanstveno", saopštili su iz SNP-a.

Kazali su da je neophodno da jednakost i ravnopravnost postanu dio svakodnevice i da svi imaju jednake šanse na rad, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost.

"SNP čvrsto vjeruje da ideja socijalne pravde, stvaranje uslova za pomirenje, kao osnova za ekonomski, socijalni napredak i bolji život svih građana moraju biti zajednički prioritet državnih institucija, vlade i cijelog društva. Samo tako, kao ekonomski razvijeno i socijalno pravedno društvo, možemo sigurnim koracima računati na put ka članstvu u evropskoj porodici demokratskih društava", zaključuju iz te partije.