Podgorica će dobiti 100 novih polupodzemnih kontejnera

Vuković je kazao da Glavni grad kontinuirano ulaže u obezbjeđivanje nove, svremene opreme, odnosno u sve ono što vrijednim ekipama ovog gradskog preduzeća olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, te najavio kupovinu kamiona vrijednog 180.000 eura, kao i novih električnih trikolica

1872 pregleda2 komentar(a)
Foto: Podgorica.me

U Podgorici će u narednom periodu biti ugrađeno 100 novih polupodzemnih kontejnera.

To je najavio gradonačelnik Ivan Vuković, koji je posjetio gradsko preduzeće “Čistoću”, koje realizuje taj projekat nazvan “100 za čistiji grad”.

“Tokom trajanja mandata aktuelne gradske uprave uložili smo značajna sredstva u cilju unapređenja stanja komunalne infrastrukture u Podgorici. Jedan važan segment te priče se odnosi na infrastrukturu koja služi za pravilno odlaganje, a kasnije i tretman otpada. Zadovoljstvo mi je da konstatujem da smo prošlu godinu završili sa brojkom od 243 polupodzemna kontejnera u svim djelovima grada, a krajem 2021. godine realizovali novi tender vrijedan 500.000 eura, koji će nam omogućiti da ugradimo 100 dodatnih polupodzemnih kontejnera”, kazao je Vuković, te podsjetio da se obezbjeđivanjem ove vrste komunalne opreme unapređuje stanje higijene u gradu, i dugoročno stvaraju pretpostavke za adekvatan proces reciklaže.

Vuković je kazao da Glavni grad kontinuirano ulaže u obezbjeđivanje nove, svremene opreme, odnosno u sve ono što vrijednim ekipama ovog gradskog preduzeća olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, te najavio kupovinu kamiona vrijednog 180.000 eura, kao i novih električnih trikolica.

“Ovo je prilika, da osim što mogu izraziti zadovoljstvo zbog toga što na bazi ovog projekta, mi bitno unapređujemo već dobro stanje komunalne infrastrukture u gradu, da se zahvalimo ovim vrijednim ljudima koji svakodnevno, na izuzetno kvalitetan način, rade važan posao za Glavni grad”, zaključio je Vuković.

Direktor “Čistoće” Andrija Čađenović, zahvalio se upravi Glavnog grada na podršci i istakao značaj projekta “100 za čistiji grad”.

“Nabavljeno je ukupno 92 posude od 5 kubika zapremine, pet posuda od 3 kubika zapremine i 3 namjenske posude za odlaganje suve i mokre frakcije. O značaju nabavljene komunalne opreme finskog proizvođača Molok, koji je jedan od najboljih u svijetu, govori činjenica da jedan polupodzemni kontejner zapremine 5 kubika mijenja 5 nadzemnih kontejnera.”, kazao je Čađenović i istakao da je, kroz svaki projekat nabavke ove vrste komunalne opreme, kompanija 'Molok' obezbijedila određenu donaciju.

Ovoga puta donaciju naših partnera čini kontejner za odlaganje komunalnog i biljnog otpada, i to će biti prva takva posuda koja se ugrađuje na teritoriji Glavnog grada”.

Direktor “Čistoće” je još jednom apelovao na građane da čuvaju ovu izuzetno skupu opremu.

“Prošle godine smo bili suočeni sa brojnim slučajevima devastacije, odnosno preko 20.000 eura troškova za zamjenu pojedinih komponenti, tako da bih još jednom zamolio da svi zajedno čuvamo ovu opremu jer je to za dobrobit svih građana Podgorice”, kazao je Čađenović.