Sutjeska u Pljevljima, Savović: Rade odlično poznaje našu ekipu, Rudar je neugodan tim

Nastavlja se domaći šampionat, a Sutjeska sjutra u 22. kolu gostuje Rudaru (14 h)

4510 pregleda2 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FK Sutjeska

Sutjeska je dobro krenula u nastavku Telekom Prve crnogorske fudbalske lige - lider je upisao dvije pobjede, iskoristio kikseve Budućnosti i Dečića, uvećao prednost na tabeli, a pozitivan niz pokušaće da nastavi sjutra (14 h) u Pljevljima.

Rival ekipi Milije Savovića u 22. kolu je Rudar, sastav, koji sa klupe vodi Rade Petrović, dojučerašnji Savovićev saradnik. Petrović je u prvom dijelu sezone boravio kraj Bistrice, da bi krajem novembra preuzeo tim iz Pljevalja.

Timovi se, dakle, dobro poznaju, a najveća nepoznanica je u kakvom je stanju teren pod Golubinjom.

"Nema specijalne pripreme za ovaj meč s obzirom na to da smo se trudili da držimo neki naš stil i način na koji funkcionišemo. Nismo se prilagođavali protivnicima ni u derbijima, tako da nećemo ni sada. Znamo da Rade odlično poznaje našu ekipu i naše sposobnosti. Rudar se dosta promijenio u odnosu na prvi dio sezone. Vidjeli ste da imaju oscilacije - prvu utakmicu su lako izgubili od Iskre, a poslije toga pobijedili Dečić u gostima. Neugodna su ekipa, imaju kvalitet, a nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo njihove slabosti i da ih savladamo. Sigurno je da će teren biti težak za igru, da neće odgovarati našem stilu igre. Otežani uslovi, ali cilj se ne mijenja. Probaćemo da ostvarimo pobjedu i da se što bolje prilagodimo uslovima u kojima ćemo igrati", kazao je u najavi meča trener Sutjeske, Milija Savović.

U sastavu lidera biće i posljednje pojačanje - Filip Knežević. Papirologija je gotova, pa će napadač biti u protokolu za meč u Pljevljima.

"Knežević će krenuti sa klupe, a vidjećemo da li će se stvoriti uslovi da zaigra", najavio je Savović.

Napadač Božo Marković očekuje tešku utakmicu, ali poručuje da Sutjeska uvijek ide na pobjedu.

Božo Markovićfoto: FK Sutjeska

"Očekujem težak meč. Ne znamo u kakvom je stanju teren. Ako je u lošijem stanju, onda će više odgovarati Rudaru. Mi smo krenuli po planu, upisali dvije pobjede, ali nas to neće zavarati. Idemo utakmicu po utakmicu, imamo cilj, rezultati nam odgovaraju, uvećali smo prednost, ali ništa nije gotovo. Biće težak meč, ali Sutjeska uvijek ide na pobjedu", kazao je Marković.

Standings provided by SofaScore LiveScore