Ćavijev majstorski osjećaj - veliki povratak Dembelea (VIDEO)

Francuz u samo 25 minuta pokazao zašto mu vjeruje mladi trener Barse - postigao je gol i upisao dvije asistencije

5275 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Navijači Barselone su i zaboravili kako izgleda kada Usman Dembele daje doprinos na terenu.

Posljednjih mjeseci je bilo svega - Francuz se svađao sa čelnicima kluba, potom je odbio novi ugovor i u januaru ostao samo zato što nije stigla prava ponuda.

Ostao je na "Nou kampu" i Ćavi je održao obećanje - dao mu je šansu, pa je Dembele u nedjelju dao prvi gol za "blaugranu" nakon devet mjeseci.

Atletik Bilbao nije imao šansi (4:0), a bivši napadač Borusije Dortmund je pored gola upisao i dvije asistencije. Sve to za 25 minuta na terenu...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Keleher (Liverpul) - čovjek koji dobija šansu uglavnom u kupovima može da se pohvali da je među zaslužnijima za trofej Liverpula.

U 11. seriji penala je otklonio sve dileme u finalu Liga kupa protiv Čelsija.

ODBRANA

Renan Lodi (Atletiko Madrid) - prvak Španije je nadigrao Seltu na "Vandi" (2:0), dva gola je postigao brazilski lijevi bek. Oba na asistenciju Žofrija Kondogbije.

Belanova (Kaljari) - Kaljari je u dobrom ritmu, opstanak je sada realan cilj. A na ljeto će sigurno biti ponuda za 21-godišnjeg desnog beka koji je otkrovenje sezone.

SREDINA

Ruis (Napoli) - igrači Lacija su mu u tom 94. minutu dozvolili da uradi sve ono što nisu smjeli. I morala je da stigne kazna - Španac je pogodio sa dvadesetak metara i lansirao Napolitance na verh tabele.

Sane (Bajern) - Bavarci više nisu tako ubojiti, dugo su se mučili i u Frankfurtu. Trijumf im je donio Sane u 71, samo četiri minuta pošto je kročio na teren.

Foden (Mančester siti) - “građani” su od prvog do posljednjeg minuta stvarali pritisak odbrani Evertona, na kraju su je praktično natjerali na grešku. Foden je iskoristio kiks Majkla Kina i donio tri bitna boda.

NAPAD

Vlahović (Juventus) - dvije majstorske reakcije u Toskani i dva gola za pobjedu koju je Juve morao dobro da zaradi (3:2). Srpski napadač šanse pretvara u zlato, to je ono što je Juveu nedostajalo u prvom dijelu sezone.

Kejn (Totenhem) - protiv Lidsa je bio strijelac, potom i asistent...

Son (Totenhem) - Son je pogodio za konačnih 4:0, pa je u tandemu sa Kejnom postao rekorder Premijer lige. Njih dvojica su kombinovano učestvovali u 37 golova u engleskoj eliti.

Insinje (Napoli) - još jedna kapitenska partija omalenog napadača. Bio je strijelac i protiv Lacija, sanja Skudeto sa "azurima" prije nego na ljeto ode u Toronto. Kakav bi to bio oproštaj.

Dembele (Barselona) - svađa sa upravom kluba, zvižduci sa tribina “Nou kampa”... sve to je ostalo iza Francuza kojem od prvog dana leđa čuva trener Ćavi. Dembele mu se "zahvalio" protiv Atletik Bilbaa.