Lider želi tri od tri, derbi u Danilovgradu

Sutjeska gostuje Rudaru i juri treći trijumf u nastavku sezone, Budućnost čeka Podgoricu, Iskra protiv Dečića

4441 pregleda0 komentar(a)
Foto: FSCG

Plus 12 u odnosu na rivale je razlika koju je Sutjeska mogla samo da poželi nakon 21 kola Telekom Prve crnogorske lige.

Nikšićani su u prve dvije runde proljećnjeg dijela sezone upisali šest bodova, a seriju žele da nastave i danas kada gostuju u Pljevljima.

Aktuelni šampion Budućnost nakon poraza od Iskre dočekuje Podgoricu, dok Danilovgrađani - koji takođe imaju dva trijumfa na startu - igraju još jedan derbi, rival im je Dečić...

SAVOVIĆ: DA ISKORISTIMO SLABOSTI PLJEVLJAKA

Sutjeska je ove sezone dva puta savladala Rudar, i oba puta uz mnogo problema.

"Rudar se dosta promijenio u odnosu na prvi dio sezone i vidi se da oscilira - prvu utakmicu je lako izgubio od Iskre, a poslije toga pobijedio Dečić u gostima. Nadam se da ćemo iskoristiti slabosti rivala i ostvariti novi trijumf", rekao je trener Sutjeske Milija Savović.

foto: FSCG

Na klupi Rudara je sada Rade Petrović, bivši Savovićev pomoćnik kraj Bistrice.

"Nema specijalne pripreme za ovaj meč, nismo se prilagođavali protivnicima ni u derbijima, tako da nećemo ni sada. Znamo da Rade odlično poznaje našu ekipu i naše sposobnosti", dodao je Savović.

Pljevljaci nisu u situaciji da prijete lideru.

"Igramo protiv najbolje ekipe u Crnoj Gori. Po meni, Sutjeska je već šampion i može da se sprema za ono što je čeka u Evropi. Naravno, to ne znači da smo se predali unaprijed, već da imamo motiv više da pariramo favoritu", istakao je kapiten Rudara Milija Golubović.

ŠAMPION NIJE IZGUBIO MOTIVACIJU

Budućnost je u prva dva kola proljeća upisala po pobjedu i poraz, zato je na dvocifrenom minusu u odnosu na lidera.

Djeluje da će "plavi" predati krunu, ali motiv je uvijek prisutan - tim Aleksandra Nedovića želi da to pokaže danas protiv Podgorice.

"Protivnik je u teškoj situaciji, bori se za opstanak, ali zaslužuje naše poštovanje. Najbitnije je da mi gledamo sebe, da budemo maksimalno skoncentrisani i da smanjimo greške koje smo pravili u prošlom meču. Tako ćemo se vratiti na pobjednički put", kaže kapiten Vasilije Terzić.

foto: FSCG

O eventualnoj borbi za titulu kaže:

"Bodovna razlika je velika, ali ne i nedostižna. Imamo još dva derbija protiv Sutjeske i sve dok bude postojala matematička šansa, borićemo se".

Podgorica je propustila veliku šansu u Baru (vodila je 2:0 do 82. minuta, na kraju 2:2), pa i dalje ima šest bodova manje od timova u zoni opstanka.

"Biće teško, kao i uvijek protiv Budućnosti. Ali, radimo dobro, pristup je pravi i vjerujem da ćemo imati više sreće nego u nekim prethodnim mečevima - poručio je defanzivac Podgorice Stefan Cicmil.

DEČIĆ MORA DA SE VADI

Dečić je imao velike ambicije do prije desetak dana, a nakon dva poraza - od Jezera i Rudara - u Tuzima se priča o krizi.

"Imamo imperativ pobjede protiv tima koji je u dobroj formi. Mislim da smo kvalitetniji i očekujem da prekinemo lošu seriju", rekao je defanzivac Dečića Marko Tući.

foto: FSCG

Iskra je preskočila Dečić na tabeli, sada je na diobi drugog mjesta.

"Dečić je sigurno motivisan da se vrati nakon dva poraza. To je ekipa koja je projektovana za sam vrh tabele. Na nama je da budemo mudri i strpljivi, kao protiv Budućnosti u prvom poluvremenu", rekao je član stručnog štaba Iskre Milivoje Novović.

Jezero borbu za opstanak nastavlja duelom sa Petrovcem u Beranama, dok Zeta protiv Mornara traži drugi uzastopni trijumf nakon što je bila bolja od Petrovca.

PAROVI 22. KOLA

Rudar - Sutjeska 14.00

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica).

Jezero - Petrovac 14.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica).

Budućnost - Podgorica 16.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

Zeta - Mornar 16.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica).

Iskra - Dečić 17.30

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica).

TABELA

Пласман обезедио SofaScore LiveScore