SD Kotor Mikijelju: Odgovorni ljudi, nakon ispada kao što je Vaš, iz moralnih razloga sami podnosu ostavku

"Nevjerovatna je sposobnost menadžera Opštine Kotor, Ivana Mikijelja, da i pored dostavljene fotografije kao dokaza za naše tvrdnje, saopšti da je bez ikakvog razloga označen kao osoba koja slavi ukrajinske žrtve"

1747 pregleda2 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Kotor poručile su menadžeru Opštine Kotor Ivanu Mikijelju da "odgovorni ljudi, nakon ispada kao što je Vaš sa ovom fotografijom, ne čekaju da budu smijenjeni, već iz moralnih razloga sami podnesu ostavku".

Socijaldemokrate su odgovorile na reagovanje Mikijelja, koji je istakao da je "bez ikakvog razloga označen kao osoba koja slavi ukrajinske žrtve", nakon što su iz te stranke ranije saopštili da je menadžer Opštine Kotor na Instagram profilu podijelio fotografiju koreografije navijača Crvene zvezde tokom koje je prikazano groblje u bojama ukrajinske zastave i da je on na taj način dao podršku takvoj koreografiji.

"Nevjerovatna je sposobnost menadžera Opštine Kotor, Ivana Mikijelja, da i pored dostavljene fotografije kao dokaza za naše tvrdnje, saopšti da je 'bez ikakvog razloga označen kao osoba koja slavi ukrajinske žrtve'. Gospodine Mikijelj, čitav region je brujao o fotografiji koju ste objavili na svom Instagram profilu i svaki zdravorazuman čovjek je istom bio šokiran. Samo ste Vi, izgleda, našli za shodno da je na afirmativan način promovišete", piše u saopštenju.

Navode da "kada govori o nedostatku bilo kakvih korisnih prijedloga za unapređenje, gospodin Mikijelj bi trebao da zna da pripada vladajućoj koaliciji u Kotoru kojoj je, u prethodnom mandatu, najveća investicija bila postavljanje semafora kod ulaza u stari grad, dok im je od početka aktuelnog mandata najveća investicija uklanjanje tog istog semafora koji, uzgred, većinu vremena nije ni radio."

"Istovremeno bi gospodin Mikijelj trebao da zna da pripada vladajućoj većini koja je apsolutni rekorder u zakazanim, a neodržanim sjednicama Skupštine opštine, usljed čega je Opština Kotor najveći dio njihovog mandata provela u blokadi. Podsjetićemo da se radi o periodu od preko četiri godine. Kome, gospodine Mikijelj, da damo prijedlog za unapređenje kvaliteta života sugrađana? Aktuelnoj lokalnoj vlasti i većini u lokalnom parlamentu koje su, i jedna i druga, apsolutno nefunkcionalne", dodaje se u saopštenju.

"Kada govorite o 'privjescima', dodaju da će tu dilemu veoma lako razriješiti".

"Izađite makar jednom samostalno na izbore, kao što smo to mi uradili, pa ćemo vidjeti ko je čiji privjezak. A ako ste vi, iz većine kojoj pripadate, po nečemu poznati, onda je to da vas Kotor i ostatak Crne Gore pamti kao 'blokatore funkcija' i blokatore funkcionisanja jedne lokalne samouprave u potpunosti. A taoci takve politike političkih subjekata koje predstavljate su, naravno, građanke i građani Kotora", navodi se u saopštenju.

Na kraju su poručili...

"Gospodine Mikijelj, odgovorni ljudi koji žele dobro svom gradu, u situaciji u kojoj se Kotor već duže vrijeme nalazi, raspuste lokalni parlament i idu na nove izbore. Kako vam taj osjećaj odgovornosti nije poznat, onda bi trebali da znate da odgovorni ljudi, nakon ispada kao što je Vaš sa ovom fotografijom, ne čekaju da budu smijenjeni, već iz moralnih razloga sami podnesu ostavku."