Novaković-Đurović: U evropsku vladu dobrodošli svi kojima su cilj reforme i pomirenje koje nas vode u EU

"Pristup da, ako hoće jedni- neće drugi, nije put ka pomirenju"

7077 pregleda32 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: GP URA

Evropska vlada treba da pokrene reforme u pregovaračkom procesu, nastavi odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i posveti se daljem ekonomskom oporavku zemlje, saopštila je politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

"Za ozbiljne reforme koje su pred nama, potreban nam je širi i politički i društveni konsenzus. Zato su u evropsku vladu dobrodošli politički subjekti koji su spremni da prevaziđu podjele, rade na pomirenju i grade mostove saradnje. Širi spektar političkih aktera, koji će se okupiti oko zajedničkih ciljeva, može činiti vladu samo snažnijom i stabilnijom. Zato politički subjekti, spremni na ovaj korak, treba da se vode zajedničkim ciljevima, a ne međusobnim uslovljavanjima i razlikama. Pristup da, ako hoće jedni- neće drugi, nije put ka pomirenju", navela je Novaković Đurović.

IStakla je da su ohrabreni današnjim porukama Evropske komisije.

"Koja očekuje skoro formiranje manijinske vlade i nastavak evro-integracijskog puta. Vjerujemo da i ova poruka obavezuje sve političke subjekte na širi dogovor, veću otvorenost za razlike i spremnost na prevazilaženje podjela", zaključila je Novaković Đurović