Živković: Predizborna obećanja za mnoge nakon izbora ne važe, mi nijesmo i nikad nećemo biti takvi

"Previše dugo na vlasti u Beranama su oni koji su mislili da se problemi mogu vječno odlagati"

2563 pregleda18 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora

Za mnoge predizborna obećanja, nakon izbora, ne važe. Mi nijesmo i nikad nećemo biti takvi, poručio je Milovan Živković, nosilac liste "Marko Milačić – Prava Crna Gora – Držimo riječ – Dr Milovan Živković" na izborima u Beranama, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

On se u sklopu predizborne kampanje obratio građanima Berana i kako se dodaje "osvrnuo se na aktuelnu situaciju u gradu i tim povodom istakao da je građanima Berana, na prošlim izborima, obećano da će biti riješeni brojni infrastrukturni problemi".

"Ni jedno dato obećanje nije ispunjeno. Za mnoge predizborna obećanja, nakon izbora, ne važe. Mi nijesmo i nikad nećemo biti takvi. Za nas su naša obećanja svetinja i mi ćemo ih ispuniti. Mi držimo svoju datu riječ, a naša čast i obraz nemaju cijenu", istakao je Živković.

Dodao je i da su u Beranama "previše dugo na vlasti oni koji su mislili da se problemi mogu vječno odlagati."

"Oni koji su mislili da se vlast i upravljanje gradom koriste za lično bogaćenje. Koji su, bez imalo griže savjesti, dozvolili da grad propada, a budžete za razvojne projekte tretirali kao svoju prćiju. To su oni koji su nam pokazali da se ništa ne razlikuju od DPS-a i koji su im, koliko je juče, potrčali u zagrljaj. Zato je za građane Berana jedini pravi izbor Prava Crna Gora", zaključio je Živković.

Navodi se da je Božidar Vešović, odbornik na listi, podsjetio da Berane pripada svim građanima koji u njemu žive, a ne samo onima koji iz njega izvlače samo lične interese.

"Onima koji godinama nisu bili u stanju da riješe ni jedan od važnih problema našeg grada, pa čak ni problem divljih deponija. Berane je lijep prirodno bogat grad, a njegov izgled narušava neselektivno odlaganje otpada. To stvara loš utisak. Prava Crna Gora će se zalagati za uklanjanje nelegalnih deponija i za zaštitu životne sredine. Zalagaćemo se za čistiji, ljepši grad i unapređenje kvaliteta života na svim nivoima. Vrijeme je da Berane dobije prave ljude koji će časno i pošteno raditi u interesu svih građana. Zato je pravi izbor Prava Crna Gora! Držimo riječ", saopštio je Vešović.

Građanima Berana, kako dodaju, obratio se i Živko Bjelanović koji se, kao bivši član SNP-a, osvrnuo na odluku glavnog odbora SNP-a da se priključi i učestvuje u manjinskoj vladi.

"Smatram da ta odluka predstavlja iznevjerenje i izdaju članstva prije svega, ali i izdaju koalicionih partnera koji su učestvovali u pobjedi avgusta 2020.godine. Ovakav nastup rukovodstva trebalo bi da znači da je rukovodstvo smijenjeno, međutim, pošto rukovodstvo ne može biti smijenjeno, članstvo bi trebalo da okrene leđa sada takvom rukovodstvu. Kao bivši član SNP-a, pozivam članstvo koje se osjeća iznevjerenim da odabere pravu stranku, stranku koja neće izdati, a to je Prava Crna Gora. Držimo riječ", izjavio je Bjelanović.

Izbori u Beranama zakazani su za 27. mart.