Đokić: Planiramo saradnju u obuci aerodromskog osoblja i pilota

"Najznačajniji vid saradnje koji planiramo da razvijemo u narednom periodu je obuka aerodromskog osoblja koju bi za potrebe Aerodroma Crne Gore trebalo da realizuje Vazduhoplovna akademija", kazao je Đokić

1991 pregleda4 komentar(a)
U posjeti Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu, Foto: PR Služba Aerodroma Crne Gore

Zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Petar Radulović i članovi Odbora direktora, borave u posjeti Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu na poziv rukovodstva te ustanove.

"Čast nam je što smo se lično uvjerili u ljudske i tehničke kapacitete akademije koja ima tradiciju u obrazovanju vazduhoplovnih kadrova od skoro devet decenija", izjavio je predsjednik Odbora direktora Nebojša Đoković.

"Ovo je bila prilika da se eventualno razmotri okvir, nadamo se, buduće uspješne saradnje ACG i akademije. Na licu mjesta smo se upoznali sa njihovim trenutnim i predstojećim projektima u kojima, izvjesno, možemo prepoznati jasan potencijal za saradnju na obostrano zadovoljstvo", dodao je Đoković.

Vazduhoplovna akademija u Vršcufoto: PR Služba Aerodroma Crne Gore

Pomoćnik direktora akademije Miloš Đokić kazao je da su se iskristalisale dvije jasne teme.

"Između ostalog, najznačajniji vid saradnje kog planiramo da razvijemo u narednom periodu je obuka aerodromskog osoblja koju bi za potrebe Aerodroma Crne Gore trebalo da realizuje Vazduhoplovna akademija", saopštio je Đokić.

"Takođe, u narednom periodu razmotrićemo mogućnost organizacije obuke pilota na aerodromima u Podgorici i Tivtu u periodu godine kada se zbog nepovoljne meteorološke situacije obuka otežano odvija u Vršcu", kazao je Đokić.

Dodaju i da su Delegaciju ACG u Vršcu dočekali i pomoćnik direktora Srđan Čokorilo, kao i šef Odjeljenja za obezbjeđivanje uslova za korišćenje aerodroma, Velibor Pečenićić.