Bez koncesije vadili i prodavali šljunak?

Predsjednik suda Amir Đokaj, prema informacijama Vijesti, odložio je prvo ročište jer se nije pojavio predstavnik firme, već samo izvršni direktor

12522 pregleda4 komentar(a)
Šljunak vadili bez ugovora sa nadležnim ministarstvom (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

U Osnovnom sudu u Ulcinju u toku je postupak protiv kompanije “Sport Billy” iz istog grada i izvršnog direktora Kabilja Stankovića, zbog nezakonite eksploatacije šljunka i kamena u mjestu Zoganje na putu prema Vladimiru.

Vijestima je to potvrđeno u Osnovnom državnom tužilaštvu, koje je nakon prijave policije, Osnovnom sudu podnijelo optužni predlog.

”Uprava policije OB Ulcinj dana 27.12.2021, ODT-u Ulcinj podnijela je krivičnu prijavu protiv pravnog lica DOO S. B. Ulcinj i odgovornog lica u istom - izvršnog direktora K.S. iz Ulcinja, zbog krivičnog djela nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja iz čl. 266 st. 1 KZ CG. Djelo je izvršeno na način što su prijavljeni, nakon što im je istekla koncesija, u periodu od 21.2.2016. godine, pa na dalje, nastavili obavljati privrednu djelatnost eksploatacije kamena i šljunka, bez koncesionog ugovora sa nadležnim Ministarstvom, a sve na lokalitetu Zoganje, u mjestu Ristova Ponta”, piše u odgovoru Osnovnog državnog tužilaštva na pitanja Vijesti koje potpisuje rukovodilac Vladimir Savović.

Dodaje se da je optužni predlog podnijet “nakon sprovedenog postupka izviđaja, odnosno saslušanja odgovornog izvršnog direktora i predstavnika pravnog lica, te pribavljanja relevantne dokumentacije”...

Predsjednik suda Amir Đokaj, prema informacijama Vijesti, odložio je prvo ročište jer se nije pojavio predstavnik firme, već samo izvršni direktor.

U prijavi policije, koju su Vijesti ranije objavile, pisalo je “da se sumnja da su privredno društvo i izvršni direktor izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su u periodu od 2016, do danas u mjestu Zoganj, obavljali privrednu aktivnost eksploatacije kamena i šljunka, koju masu su prodavali trećim licima, bez koncesionog ugovora sa nadležnim ministarstvom”.

Prema saznanjima Vijesti, kompanija Sport Billy krajem prošle godine bila je u postupku produženja koncesije, što je, kako tvrde u tužilaštvu, ipak ne abolira od počinjenog djela.