U Kolašinu prodato oko 35.000 ski pasova, na Žabljaku 18.500

U zavisnosti od sniježnog pokrivača, sezona u Kolašinu je planirano da traje do sredine aprila, a na Žabljaku do kraja marta

2791 pregleda3 komentar(a)

Tokom ove sezone u Ski centru Kolašin 1600 zabilježena je rekordnja prodaja ski pasova i karata za panoramsku vožnju žičarom, njih oko 35.000, kazala je u Bojama jutra Nataša Pajović, pomoćnica izvršnog direktora Skijališta Crne Gore.

Navodi da je plan da zimska turistička sezona na ovom ski centru traje do sredine aprila, u zavisnosti od sniježnog pokrivača.

"Što se tiče Ski centra Kolašin 1600 mi smo prezadovoljni. Govorimo o rekordnoj sezoni na skijalištima generalno u Crnoj Gori, posebno od otvaranja Ski centra Kolašin 1600 koji je otvoren je 16. februara 2019. godine", kazala je Pajović.

Ocjenjuje da Kolašin može biti novi regionalni ski centar, a da je konkurentnost dobio otvaranjem žičare K7.

"Nadamo se da ćemo se primaći ski centrima u Evropi".

Prema procjenama, na Žabljaku ima oko jedan metar sniježnog pokrivača, pa je planirano da zimska turistička sezona ove godine traje do 31. marta.

"A naravno ako bude dovoljna količina snijega ozbiljno razmišljamo i o produžetku sezone u nekim ograničenim kapacitetima", rekao je izvršni direktor Turističkog centra Durmitor Marinko Purić.

Na ovom skijalištu, kazao je Purić, do 15. marta prodato je oko 18.500 ski pasova, što je u poređenju sa prethodnim godinama više za oko jednu trećinu.

"Tako da možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom zimske turističke sezone. Što se tiče prometa preduzeća ono je takođe uvećano skoro za duplo u odnosu na prošlu godinu", rekao je Purić.

Dodao je i da je u saradnji sa Rudnikom uglja Pljevlja popust za stanovnike Pljevalja 25 odsto na svaki kupljeni ski pas, a isto pravo imali su građani Šavnika.

"Za stanovništvo sa Žabljaka smo dodijelili popust od 50 odsto, i mislim da nikad nije bilo jeftinije što se tiče domaćeg stanovništva skijanje nego ove zimske tursističke sezone", poručio je Purić.