Sa djecom učestvovali u akciji sadnje skadarskog hrasta

Portparolka ACG Milica Dabanović navela je da je osoblje Aerodroma na kratko preuzelo ulogu nastavnika i vaspitača, dodajući da su djeca, nakon što su prošla potrebne kontrole, izašla na aerodromsku pistu

2946 pregleda2 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore

Osoblje Aerodroma Crne Gore (ACG) su, učenicima Osnovne škole “Milosav Koljenšić” i djeci iz podgoričkog vrtića Đina Vrbica, na podgoričkom aerodromu održali čas iz aerodormskih procedura, nakon čega su sa njima učestvovali u akciji sadnje skadarskog hrasta.

Portparolka ACG Milica Dabanović navela je da je osoblje Aerodroma na kratko preuzelo ulogu nastavnika i vaspitača, dodajući da su djeca, nakon što su prošla potrebne kontrole, izašla na aerodromsku pistu.

“U saradnji sa kolegama iz To Montenegra, za djecu smo organizovali i ulazak u avion, poslije čega su obišli i vatrogasnu jedinicu”, rekla je Dabanović.

Ona je kazala da je nakon toga uslijedila velika akcija sadnje skadarskog hrasta, koje su ACG dobili od Crnogorskog društva ekologa.

“Sadnjom smo pokazali da nam je od izuzetnog značaja očuvanje životne sredine, i zahvalni smo Crnogorskom društvu ekologa, uz čiju donaciju smo napravili prvi korak ka pretvaranju podgoričkog u zeleni aerodrom“, rekla je Dabanović.

FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore
FOTO: Aerodromi Crne Gore

Irma Muhović iz Crnogorskog udruženja ekologa saopštila je da im je drago što su Aerodromi Crne Gore prepoznali značaj obnove skadarskog hrasta.

Ona je navela da se već dvije godine sprovode akcije obnove tih niziskih šuma, koji su nekada bili glavni graditelji tog područja.

“Sa djecom iz područja opštine Danilovgrad zasadili smo 70 sadnica Skadarskog hrasta i nadamo se da će ovaj prostor ACG biti ljepši” rekla je Muhović.