SNP: Nadamo se da će Novović osvjetlati obraz tužilačke organizacije, nakon što je Katnić uveo veliko nepovjerenje

Iz SNP su kazali da je pred Novovićem puno posla ali da se nadaju da će svojim profesionalnim i predanim radom uspjeti da postigne očekivane rezultate

9921 pregleda6 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je večeras da "pozdravlja izbor Vladimira Novovića za specijalnog državnog tužioca Crne Gore, uz uvjerenje da konačno imamo pravog čovjeka na pravom mjestu".

Novović je danas izabran za novog glavnog specijalnog tužioca (GST).

Povezani članci

18. Mart 2022.

Vladimir Novović novi glavni specijalni tužilac

Iz SNP su kazali da je pred Novovićem puno posla ali da se nadaju da će svojim profesionalnim i predanim radom uspjeti da postigne očekivane rezultate.

"Da će biti nezavisan i nepristrasan i potpuno profesionalan, kako bi pravda konačno ugledala svjetlost dana. Očekujemo da će se konačno zatvoriti poglavlja 23 i 24 koja su kočnica naše države prema EU. Organizovani kriminal i korupcija biće pod lupom izabranog tužioca koji će se, vjerujemo, baviti svojim poslom u skladu sa zakonom", ističe se u saopštenju SNP.

Iz te partije su dodali da nakon lošeg rada bivšeg GST Milivoja Katnića, "koji nije pokazao rezultate i koji je unazadio Crnu Goru što se tiče pomenutih poglavlja i uveo veliko nepovjerenje u tužilaštvo, nadamo se da će gospodin Novović osvjetlati obraz tužilačke organizacije i da će pravda konačno postati osnovna vertikala naše države".