FOTO Ukrajinske majke i djeca našli utočište u pozorištu u poljskom gradu: "Ovdje smo barem bezbjedni"

Za 34-godišnju Tanju sa petoro male djece iz Berdičeva na sjeveru Ukrajine, bilo je olakšanje što je konačno dobila pomoć

11847 pregleda1 komentar(a)
Detalj iz pozorišta u Pšemislu, Foto: Reuters

Ukrajinske majke i njihova mala djeca našli su utočište u kitnjastom pozorištu u poljskom pograničnom gradu Pšemisl, gdje mogu da se odmore poslije mukotrpnog putovanja, piše Rojters.

Za 34-godišnju Tanju sa petoro male djece iz Berdičeva na sjeveru Ukrajine, bilo je olakšanje što je konačno dobila pomoć.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Pokušala sam da ih zaštitim od svega ovoga. Kada se oglasila sirena, prekrila sam prozore ćebadima da se ne čuje", rekla je ona.

U pozorištu, koje se nalazi u Ukrajinskom kulturnom centru u poljskom gradu, spava oko 50 izbjeglica na krevetima na rasklapanje.

Djeca su u šarenoj odjeći plesala i igrala se na sceni preplavljenoj pozorišnim svjetlima dok su njihove iscrpljene majke razgovarale u blizini.

U improvizovanom vrtiću pored pozorišta, Olga Pavlovska iz centralne Ukrajine, rekla je da joj je laknulo što je konačno na mirnom mjestu bez vazdušnih napada i sirena.

"Ovdje smo barem bezbjedni. Nema upozorenja o vazdušnom napadu", rekla je 28-godišnja Pavlovska dok su se njena dva razdragana sina jurila oko stola i rušila kutiju sa igračkama.

"Moje dijete je prve noći spavalo jako loše. Mnogo se budilo, mnogo plakalo, ali sada je sve dobro".