Danilovgrad: "Smećare" parkirane iza stambene zgrade, stanari se žale na ruglo i neprijatne mirise

Redakciji Vijesti elektronskim putem obratili su se stanari dijela Danilovgrada, navodeći da se parking prostor ispod njihovih stanova pretvorio u pokretnu deponiju

13342 pregleda1 komentar(a)
Kamione odvoze sljedeće sedmice, Foto: Jelena Jovanović

Zbog radova na reciklažnom dvorištu u Danilovgradu, kamioni tamošnjeg Komunalnog preduzeća privremeno su parkirani iza stambenih zgrada u Ulici Novice Škerovića.

Stanari tih zgrada saopštili su Vijestima da im je time parking pretvoren u ruglo, a tvrde da zbog neprijatnih mirisa ne mogu ni otvoriti prozore.

Iz Službe predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević, navodeći da razumiju negodovanje stanara okolnih zgrada, obećali su da će kamioni biti sklonjeni tokom sljedeće sedmice.

Redakciji Vijesti elektronskim putem obratili su se stanari tog dijela Danilovgrada, navodeći da se parking prostor ispod njihovih stanova pretvorio u pokretnu deponiju.

”Veliki parking prostor koji koriste stanari, zaposleni u Službi zaštite i spasavanja, fudbaleri i svi oni koji dolaze na stadion ‘Braće Velašević’, pretvoren je u parking Komunalnog preduzeća, odnosno u ruglo, jer tim prostorom dominiraju ‘smećare’. Ne možemo otvoriti terase od neprijatnih mirisa, da ne govorimo o buci koju prave od rane zore”, piše u obraćanju mještana Vijestima.

Oni su dodali da razumiju potrebu da kamioni lokalnog komunalnog preduzeća budu negdje smješteni, ali ne i zašto je izabrana ta pozicija pored koje su osim stambenih zgrada i poligon, stadion i prostor uređen za najmlađe.

Iz kabineta Kovačevićeve odgovorili su da je taj parking u stopostotnom vlasništvu Opštine Danilovgrad, a obrazložili su i da su kamioni Komunalnog samo privremeno tu.

”S obzirom na to da su u toku radovi na prostoru oko reciklažnog dvorišta, koji će služiti za parkiranje vozila i mehanizacije ovog preduzeća. Međutim, isti se mora obezbijediti i adekvatnim video-nadzorom, što zahtijeva određenu proceduru, ali shvatajući negodovanje stanara okolnih zgrada ovo preduzeće će tokom naredne sedmice izmjestiti kamione sa predmetne lokacije. Takođe, želimo Vas informisati da u kabinet predsjednice nijesu stizale žalbe građana povodom navedenog”, piše u odgovorima.