Bogavac: Vladi "puna usta" sjevera dok ne prođu Ribarevine

"Vjerujemo da će se odblokirati institucije, koje su trenutno zbog neodgovornog ponašanja naših kolega blokirane. Građanima Berana je potrebna stabilna, ozbiljna, odgovorna vlast koja će se kao i do sada baviti isključivo potrebama i interesima svojih građana", kaže nosilac liste SNP-a

8199 pregleda34 komentar(a)
Bogavac, Foto: Opština

Nosilac liste SNP “Berane zna najbolje” i sadašnji predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac očekuje ubjedljivu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u ovoj opštini 27. marta.

On podsjeća da ta partija nakon dužeg vremena izlazi sama na izbore i smatra da je to dobro, odnosno da će se pokazati koliko je SNP ozbiljna i jaka partija.

”Građanima Berana je potrebna stabilna, ozbiljna, odgovorna vlast koja će se kao i do sada baviti isključivo potrebama i interesima njenih građana. Ovo će biti najubjedljivija pobjeda do sada”, kaže Bogavac.

On ističe da SNP izbornu kampanju zasniva isključivo na onome što su uradili u proteklih osam godina i na onom što će realizovati u narednom periodu.

”Građani Berana znaju da smo prije osam godina zatekli vrlo loše finansijsko stanje, velike dugove, praznu opštinsku kasu, neisplaćene plate, velike rate kredita. Sve to je bilo vrlo teško ispratiti, izmiriti i poboljšati. Velikim i odgovornim radom smo sve to nadoknadili i uspjeli smo da sredimo finansijsku situaciju. Pored toga, izborili smo se da Berane bude pristojan, dostojanstven i slobodan grad, onakav kakav naši građani i zaslužuju”, kaže Bogavac.

On dodaje da su do sada, kako navodi, Vladi i ministrima bila “puna usta” sjevera i njegovog razvoja, dok ne prođu Ribarevine i tu sva obrćanja padaju u vodu.

”Sada će biti drugačija situacija, SNP će pripasti šest resora u Vladi Crne Gore, bićemo ti kojima će Berane i sjever Crne Gore biti prioritet, ti koji će uticati na razvoj i unapređenje sjevera. Posebno u oblasti poljoprivrede, turizma i otvaranja radnih mjesta u realnom sektoru. Naša obećanja realizujemo, to smo i pokazali i tim putem nastavljamo”, navodi sagovonik.

Bogavac naglašava da SNP nastavlja putem kojim je krenuo, da ostvaruje obećano.

”Prije nekoliko dana smo sa Fudbalskim savezom potpisali sporazum o saradnji i finansiranju rekonstrukcije zapadne tribine Gradskog stadiona, čak i prije planiranog roka. Tim tokom ćemo nastaviti i kada su u pitanju sljedeći projekti – Angio sala kojom će Opšta bolnica postati Regionalni zdravstveni centar, Zgrada za osobe sa posebnim potrebama, odnosno projekat poznata pod nazivom “Dvadeset sedam plus”, koja će se finansirati iz sredstva koja su obezbijedili lokalni funkcioneri. Tu je i izgradnja ulice od OŠ “Vuk Karadžić” do Ulice Dušana Vujoševića sa podzemnom i nadzemnom infrastrukturom, zatim obaloutvrda, izgradnja hotela u okviru Sportskog centra, kvalitetnije snabdijavanje vodom i mnogo toga drugog. Kao što sam rekao naša kampanja se upravo zasniva na našim dobro ostvarenim rezultatima, to ćemo pokazati i u narednom periodu”, navodi on.

Na pitanje da li misli da bi se rezultati na lokalnim izborima u Beranama mogli reflektovati na državni nivo, on odgovara da će se situacija iskristalisati i na državnom nivou, “i spremni smo na to i radujemo se svojim novim pobjedama”.

Ističe da se, kako kaže, pošten, častan, naporan, istrajan, uspješan rad prepoznaje, i ne sumnja da će ljudi to prepoznati i da će podržati SNP, što će vrijeme pokazati.

”Svakako da je postojalo različitih pogleda i mišljenja po pitanju manjinske vlade, kako vrijeme prolazi građani Berana i simpatizeri SNP-a postaju svjesni situacije i toga da je to jedini ispravni korak i izlazak iz postojeće krize. Vjerujemo da će se odblokirati institucije, koje su trenutno zbog neodgovornog ponašanja naših kolega blokirane. Vjerujemo u to da će se potpisati Temeljni ugovor sa SPC, sprovesti popis, radiće se na suzbijanju kriminala i korupcije, to je ono za šta su se građani Berana i Crne Gore borili, to će biti i ostvareno. Vlada Zdravka Krivokapića, svjedoci smo, nije bila u stanju da to uradi i sve to realizuje”, zaključuje nosilac liste SNP u Beranama Tihomir Bogavac.