Đukić uhapšen u Baru: Osumnjičen da je pokušao da ubije policajce...

Iz UP su naveli da je B.Đ. priveden na dalje postupanje istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici

22364 pregleda3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
24.03.2022. 17:05h

Uprava policije saopštila je danas da je barska policija uhapsila B.Đ. (37) koji se potraživao po nacionalnoj potjernici zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Vijesti" saznaju da se radi o Branislavu Đukiću.

U saopštenju se dodaje da je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, policija pretresla kuću i druge prostorije koje koristi B.Đ.

"Tom prilikom je ovo lice lišeno slobode, a za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica. B.Đ. je 4. oktobra 2020. godine, kako se sumnja, u naselju Dobra voda u Baru u jednom ugostiteljskom objektu, upotrebom vatrenog oružja pokušao da liši života policijske službenike S.K i A.Đ. Osim toga B.Đ. je takođe upotrijebio vatreno oružje prema licu B.J. iz Bara iste večeri, dok se sa njim nalazio u putničkom motornom vozilu, neposredno prije dolaska u navedeni ugostiteljski objekat. Tom prilikom je B.J. nanio prostrelnu ranu u predjelu noge", piše u saopštenju UP.

Iz UP su naveli da je B.Đ. priveden na dalje postupanje istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Viši sud u Podgorici potvrdio je u septembru prošle godine optužnicu koju je podgoričko Više državno tužilštvo podiglo protiv Đukića, zbog krivičnih djela - teško ubistvo u pokušaju, u sticaju s krivičnim djelom teška tjelesna povreda i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Povezani članci

24. Septembar 2021.

Đukiću će suditi za pokušaj ubistva policajaca

Optužnicom je predstavljeno da je Đukić 4. oktobra 2020. godine, pokušao da ubije policajce Aleksandra Đurđića i Sašu Kneževića u barskom lokalu “Makina Vučinića” i da je nanio tešku tjelesnu povredu odborniku DPS-a u Skupštini opštine Bar Božidaru Jankoviću.

U optužnici piše da je Đukić 4. oktobra 2020. godine, s umišljajem pokušao da liši života više osoba i da je teško tjelesno povrijedio oštećenog Jankovića.