Samohrani otac sa troje djece mora da napusti stan, tvrdi da se Ministarstvo obavezalo na plaćanje kirije

Iz Centra za socijalni rad kažu da bi već sada sa Opštinom Žabljak i Srednjom mješovitom školom 17. septembar trebalo tražiti rješenje za djecu. Apeluju i na Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta da nastavi da plaća kiriju ovoj porodici kod drugog stanodavca na Njegovuđi

20754 pregleda13 komentar(a)
Foto: TV Vijesti

Tripko Džaković, samohrani otac iz Njegovuđe kod Žabljaka, obratio se Televiziji Vijesti jer u maju mora da napusti stan koji im je obezbijeđen zbog školovanja djece prije osam godina.

Tvrdi da se tada Ministarstvo prosvjete obavezalo da im plaća kiriju ali je poslednjih godina i sam morao da pozajmljuje pare i plaća stanodavcu, iako žive od socijale.

Posrednik sa Ministarstvom prosvjete godinama je socijalna služba sa Žabljaka iz koje apeluju da se nađe novi smještaj za djecu, koja brzo završavaju osnovnu i planiraju srednju školu.

Iz Centra za socijalni rad kažu da bi već sada sa Opštinom Žabljak i Srednjom mješovitom školom 17. septembar trebalo tražiti rješenje za djecu.

Apeluju i na Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta da nastavi da plaća kiriju ovoj porodici kod drugog stanodavca na Njegovuđi.