Džikić: Ne znam ko će igrati, ali svi moraju da daju sve

Budućnost protiv Cibone (nedjelja od 21 sat) želi da prekine seriju od tri poraza u regionalnom takmičenju

7290 pregleda5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Budućnost Voli je donedavno sanjala o prvom mjestu pred plej-of ABA lige, potom se porazom od Partizana oprostila i od pozicije broje dva, a sada je do kraja regularnog dijela čeka borba za treću poziciju sa Cedevita Olimpijom.

"Plavi" su u seriji od tri poraza u regionalnom takmičenju, ne znaju za trijumf još od duela sa Megom 13. februara, a loš niz žele da prekinu u nedjelju - čeka ih duel sa Cibonom od 21 sat.

Iza Budućnosti je i duel sa Gran Kanarijom u Evrokupu u kojem je glatko izgubila - 84:64 slabim izdanjem u drugom poluvremenu.

"U kom god sastavu da nastupimo na ovoj utakmici, očekujemo da svaki igrač da maksimum. Biće teška utakmica - Cibona je atletska, "dugačka" ekipa, igra agresivno u napadu, dobro trči i može da igra na više načina u odnosu na formaciju. Za nas je ključ energija i fokus", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Budućnost nakon 20 kola ima 14 trijumfa i šest poraza. Cedevita Olimpija, koja sjutra u Ljubljani igra sa Partizanom, uz meč više je na 14-7.

"Cibona je mlada, perspektivna i atletski odlično potkovana ekipa. Za nas sigurno neće biti lak meč, dolazimo iz dosta lošeg perioda igre i rezultata. Svjesni smo da moramo da se vratimo na pobjednički kolosjek i moramo da igramo bolje nego što smo igrali do sada", istakao je Danilo Nikolić.

Cibona je u ponedjeljak namučila Crvenu zvezdu, potom je podbacila u prvenstvu Hrvatske gdje je bolji bio Zadar.

"Poslije teškog poraza u Zadru, gdje nismo pokazali ništa, čeka nas teško gostovanje. Idemo u Podgoricu bez Gegića, Nakića i Vildose, ali očekujem od igrača koji su se oporavili da odigraju najbolje što mogu i da pružimo što bolji otpor protivniku", kazao je trener Cibone Gašper Okorn.