Abazović: Crna Gora i Kipar dokaz da male države mogu da igraju veliku ulogu

Ambasador Teofilaktu, kako navode iz Vlade Crne Gore, rekao je da Kipar pruža otvorenu i iskrenu podršku Crnoj Gori u njenom integracionom putu, poželivši joj da postane prva naredna članica u EU

3849 pregleda1 komentar(a)
Foto: Gov.me

Crna Gora i Kipar su države sa sličnim osobinama. Radujemo se daljoj saradnji dvije države koje nastavljaju iskrene i kvalitetne bilateralne odnose, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na sastanku sa nerezidentnim ambasadorom Kipra u Crnoj Gori Dimitrosom Teofilaktuom.

"Mi smo dokaz da i teritorijalno male države mogu da igraju veliku ulogu", dodao je Abazović.

Ambasador Teofilaktu, kako navode iz Vlade Crne Gore, rekao je da Kipar pruža otvorenu i iskrenu podršku Crnoj Gori u njenom integracionom putu, poželivši joj da postane prva naredna članica u EU.

"Teofilaku je naglasio da geografska, prostorna i ekonomska podudarnost dvije države otvara mogućnost za saradnju u brojnim oblastima, kao što su energetika, infrastrukura, nauka i slčno", piše u saopštenju.

Dodaje se i da su Abazović i ambasador Teofilaktu razgovarali i o mogućnostima unapređenja saradnje i partnerskih odnosa dvije prijateljske države, naročito u sektoru pomorstva i turizma.