Protest taksista odložen, nadaju se da će političke partije reagovati

"Protest će biti u toku narednog mjeseca, prije 1. maja. Obratili smo se poslaničkim klubovima vladajuće većine, ali nismo dobili odgovor", rekao je Pavlović

2339 pregleda3 komentar(a)

Taksisti neće održati protest sjutra, kako je najavljeno, zbog nevremena, rekao je u Bojama jutra predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

"Nadamo se da će političke partije kojima smo se obratili imati više prostora da razmotre naše zahtjeve. Protest će biti u toku narednog mjeseca, prije 1. maja. Obratili smo se poslaničkim klubovima vladajuće većine, ali nismo dobili odgovor", rekao je Pavlović.

Navodi da su održali sastanak sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem koji je, tvrdi, obećao da će Skupštini uputiti izmjene i dopune Zakona i akcizama.

"Međutim on se tog dana oglasio i kao nenadležan. To je poslato Skupštini, ali faktički nema ništa".

Neka društva podigla su za 10 centi cijenu, ali navodi da, kada bi se krenulo u poskupljenje, ono bi realno iznosilo 50 centi.

Pavlović dodaje i da mnogo prevoznika nije produžilo licence.

"Prema podacima iz 2019. godine auto-taksi preduzetnika je bilo preko 1.500, a prema novim podacima ima nas 960", rekao je.