Lukoviću pola godine za dva grama “trave”

Obrazlažući presudu, sudija Dragan Mrdak kazao je da pri izricanju kazne sud imao u vidu olakšavajuću okolnost - da je riječ o mladom neosuđivanom licu

5560 pregleda22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock.com

Plavljanin Dženan Luković (23), osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na pola godine zatvora zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, on je 27. januara 2021. godine, u Beranama, radi prodaje držao skoro dva grama marihuane.

To je ponovljeno suđenje, a ranija, ukinuta presuda istovjetna je novoj.

Obrazlažući presudu, sudija Dragan Mrdak kazao je da pri izricanju kazne sud imao u vidu olakšavajuću okolnost - da je riječ o mladom neosuđivanom licu.

”Nisam kupovao, pozajmljivao, prodavao niti nudio drogu, već je istu kod sebe držao Nemanja Spalević i tražim da me sud oslobodi od optužbe”, kazao je Luković juče, u završnim riječima.

Optuženi je ispričao da se sa dva druga odvezao do Berana gdje su dobili drogu od druga njihovog poznanika iz Plava. Rekao je da su ga u stanici policije udarali i prijetili da će mu napakovati ako sve ne prizna...

Spalević je ranije kazao da je drogu izbacio kroz šupljinu automobila iza suvozača, nakon što se uplašio kada je vidio policiju.