Novi požari u Kolašinu: U iščekivanju kiše gorjele Bare, Mioska...

Oko 15 sati lokalizovan je požar i na gradskoj deponiji u Bakovićima. Iz Komunalnog preduzeća, čiji su radnici i mehanizacija ugasili vatru na toj lokalciji, tvrde da je i taj požar namjerno izazvan

17508 pregleda7 komentar(a)
Detalj iz kolašinskih Bara, Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

U iščekivanju kiše, kolašinski vatrogasci su i danas gasili nove požare na teritoriji te opštine.

Gorjelo je, tokom prijepodneva, na novoj lokaciji u moračkom selu Bare. Kako kažu u Službi zaštite i spasavanja (SZS), požar je izbio u blizini seoskog Doma, ali je ubrzo lokalizovan.

FOTO: SZS Kolašin
FOTO: SZS Kolašin
FOTO: SZS Kolašin

“Na toj lokaciji smo ugasili požar, ali, iz predostrožnosti, dogovorili smo da mještani nadgledaju teren. Takođe, gori šuma iznad Simača. Novi požar oko 15.30 sati izbio je i ispod Mioske. Međutim, ispod dalekovoda je, pa ne smijemo gasiti. Ja više ne znam šta da kažem na ovoliki broj namjerno izazvanih požara. Ne preostaje ništa drugo, već da se dronovima “pokrije” cijela teritorija, kako bismo konačno ustanovili ko su “piromani”, kazao je Vijestima komandir SZS Željko Darmanović.

Oko 15 sati lokalizovan je požar i na gradskoj deponiji u Bakovićima. Iz Komunalnog preduzeća, čiji su radnici i mehanizacija ugasili vatru na toj lokalciji, tvrde da je i taj požar namjerno izazvan.

“Neko je na dijelu deponije od rijeke Tare i zapalio vatru. Vatrogasci su sa mehanizacijom bili na terenu pa smo mi gasili Mašinama smo „zatrpavali“ vatru, a takođe smo gasili i vodom.Nešto poslije 15 sati, požar na deponiji je lokalizovan i spriječeno je širenje”, reko je direktor tog preduzeća Milovoje Bulatović.