Nakon Podgorice, tekbol i u Bijelom Polju

U saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i JU Centar za sport i rekreaciju, 7. i 8. aprila Tekbol savez organizuje događaj "TEQ Bijelo Polje"

2962 pregleda2 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore

Nakon uspješnog prvog turnira u Podgorici, tekbol događaj će se održati i u Bijelom Polju, saopšteno je iz Tekbol saveza Crne Gore.

U saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i JU Centar za sport i rekreaciju, 7. i 8. aprila Tekbol savez organizuje događaj "TEQ Bijelo Polje".

Prvi dan je rezervisan za donacije TEQ stolova, a na programu drugog dana su tekbol promocija, edukacija, otvoreni treninzi i inkluzivni turnir na Gradskom trgu u centru Bijelog Polja.

"Trenutno je u fokusu razvoj ovog sporta na sjeveru naše države, a Opština Bijelo Polje i JU Centar za sport i rekreaciju su prepoznali značaj naših aktivnosti i ponudili domaćinstvo drugom tekbol turniru u ovoj godini, na čemu smo posebno zahvalni. Ovo je i mogućnost da se građani Bijelog Polja upoznaju sa novim sportom koji je trenutno najbrže rastući sport na svijetu i gdje su ambicije Međunarodne tekbol federacije da do 2028. godine bude i zvanično proglašen olimpijskim sportom", navodi se u saopštenju Tekbol saveza.

Direktor JU Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić je istakao da mu je posebno značajno što će omogućiti svojim sugrađanima novi sportski sadržaj, a povod odabira upravo navedenog datuma je i obilježavanje Međunarodnog dana Roma i Romkinja kroz razne sportske i druge aktivnosti, čime se simbolično želi poslati i poruka o značaju integracije marginalnih grupa u društvo.