FK Dečić: Protiv Iskre nije bilo neregularnosti

"Ovim povodom pozivamo sve nadležne inspekcijske državne organe da ispitaju i provjere sve naše zvanične nastupe, a naročito ovaj za koji se sumnja da je namješten"

56 pregleda0 komentar(a)
Dečić, Foto: Facebook
20.10.2017. 09:54h

Fudbalski klub Dečić odbacio je navode da je bilo neregularnosti u meču devetog kola koji je tim iz Tuzi odigrao protiv Iskre.

Fudbalski savez Crne Gore obavijestio je javnost da su dvije utakmice tekuće sezone "predmet izveštaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost". U izvještajima UEFA našla se utakmica 9. kola Prve Telekom lige između Iskre i Dečića, koja je završena pobjedom domaćina 4:1 (2:0), kao i meč 10. kola druge lige Otrant-Olympic – Čelik 6:1.

"FK Dečić odbacuje navode da je na fudbalskoj utakmici protiv Iskre bilo neregularnosti, a posebno kada je rezultat u pitanju. Takve radnje nijesu nikada bile svojstvene ovom fudbalskom klubu. Najbolja potvrda navedenog je završnica prethodne sezone kada je Dečić pokazao da umije da čuva svoj renome, te da nikakve bodovne kalkulacije nijesu opredjeljivale njegov status. Ovim povodom pozivamo sve nadležne inspekcijske državne organe da ispitaju i provjere sve naše zvanične nastupe, a naročito ovaj za koji se sumnja da je namješten. Sportsko i fer nadmetanje je prepoznatljiv stil naše igre i mi samo u takvim uslovima želimo da se takmičimo. Ove ničim potkrijepljene informacije nanijele su ogromnu štetu ugledu našeg kluba posebno u momentima kada se grčevito borimo za svaki bod u žestokoj borbi za opstanak. Svi ste upoznati i sa činjenicom da svi u klubu štrajkuju zbog neizmirenih nadoknada već dva mjeseca. I pored svega nastavljamo sa daljim radom čuvajući svoj ugled, ugled svoga mjesta i ukupnog crnogorskog fudbala. Molimo još jednom sve instance koje se bave poslovima pomoću kojih će se otkriti ko tačno stoji iza sumnjivih radnji na utakmici koju smo izgubili od boljeg protivnika tog dana", navodi se u saopštenju.