Ajković: Posao u rukama Novovića, ukoliko se dokaže da je snimak autentičan stranke i akteri su diskreditovani

Ističe da je sada posao u rukama Tužilaštva na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem da ispita da li je snimak autentičan ili lažan

5450 pregleda2 komentar(a)

Ukoliko se dokaže da je snimak kupovine glasova autentičan to će značiti veliku mrlju za one koji su se našli na njemu, ne samo za Ulcinj. Takva stranka i takvi političari diskredituju sebe da ne mogu da budu neka buduća vlast niti konstruktivna opozicija, kazao je u Bojama jutra urednik TV Vijesti Danilo Ajković.

"Nismo imali nijedan izborni proces a da ga nisu obilježile određene izborne neregularnosti, uoči ili na dan izbora. Sjutra se ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu u Ulcinju, i kakav god da bude rezultat on se može povezivati sa pojavljivanjem snimka", rekao je Ajković.

Ističe da je sada posao u rukama Tužilaštva na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem da ispita da li je snimak autentičan ili lažan.

"Da utvrde ko ga je objavio ako je lažan i kome je htio nanijeti štetu, da se vidi ko je učestvovao u tome i procesuiraju se ti ljudi. Ovdje je ključna komunikacija sa javnošću. Kada smo imali aferu "Snimak" tužiteljka Klikovac je u roku 2-3 dana rekla kako tu nema ničeg nezakonitog. Tužilaštvo će ovdje morati da kaže na koji način su to utvrdili i ubijede javnost u ispravnom svkog rada i ispravnost izbornog procesa", navodi Ajković.