Bijelo Polje: Kažnjeno pet osoba, jedno preduzeće i jedno odgovorno lice

"Apelujemo i pozivamo građane na poštovanje zakonskih propisa i prijavu svih nepravilnosti na call centar Komunalne policije 067/001-009", kazao je načelnik Komunalne policije

3920 pregleda0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković

Komunalna policija u Bijelom Polju, tokom marta je sprovela aktivnosti na kontroli održavanja reda, sa posebnim akcentom na odlaganje otpada na javnim površinama, kao i kontrolu auto-taxi prevoza.

Dušan Drašković, načelnik Komunalne policije je kazao da je u martu zaprimljeno 126 prijava građana, na osnovu kojih je kažnjeno pet fizičkih lica, jedno pravno lice i jedno odgovorno lice.

"Na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima i Odluci o komunalnom redu, izdato je šest prekršajnih naloga, za odlaganje otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu i podnešen je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", kazao je Drašković.

On je istakao da je shodno Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju i Odluci o auto-taxi prevozu, sačinjeno je 38 zapisnika i izdato 36 prekršajnih naloga, zbog nelegalnog obavljanja auto-taxi prevoza.

"Zbog nepostupanja po naređenju komunalnog policajca, službenici komunalne policije su izdali jedan prekršajni nalog. Komunalna policija je vršeći povjerene poslove iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u izvještajnom periodu izdala 58 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja" , istakao je Drašković.

Iz Komunalne policije poručuju da će i u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti nad obezbjeđenjem komunalnog reda i drugih poslova iz djelokruga rada ove službe.

"Apelujemo i pozivamo građane na poštovanje zakonskih propisa i prijavu svih nepravilnosti na call centar Komunalne policije 067/001-009", zaključio je načelnik Komunalne policije.