Nišić: Ako ne uvedu sankcije Rusiji, nema smisla da Vlada više održava sjednice i bruka Crnu Goru

"Koje li su teme na dnevnom redu sjednice Vlade danas? Nije teško da pogodimo - biće opet raznoraznih kadrovskih postavljenja, drugo ništa"

5099 pregleda13 komentar(a)
Nišić, Foto: SD

Ako ne uvedu sankcije Rusiji, nema smisla da Vlada više održava sjednice i bruka Crnu Goru, saopštila je danas Irna Nišić, direktorica Socijaldemokrata (SD).

"Koje li su teme na dnevnom redu sjednice Vlade danas? Nije teško da pogodimo - biće opet raznoraznih kadrovskih postavljenja, drugo ništa. Ko bi brinuo o uvođenju sankcija Rusiji, ta je tema pasé, kada treba biti inovativan i izmisliti još koje radno mjesto u odlazećoj Vladi", napisala je Nišić na Tviteru.

Ona je dodalda da za sankcije nema većine ali se zato isporučuju "eksperti" na funkcije kao na traci.

"Nama ne preostaje ništa drugo, nego da evo treću nedjelju zaredom, opominjemo Vladu i insistiramo na uvođenju sankcija zbog agresije Rusije na Ukrajinu. Ako to ne urade danas, nema više svrhe ni da održavaju sjednice i brukaju civilizovanu Crnu Goru. A dosta smo puta bili svjedoci tome", zaključila je Nišić.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predsjedavaće danas sjednicom Vlade, potvrđeno je ranije Vijestima.

Premijer Zdravko Krivokapić neće prisustvovati sjednici Vlade, jer će učestvovati na ekonomskom forumu Delfi.

Na dnevnom redu današnje sjednice mogla bi se ponovo naći tačka o uvođenju sankcija Rusiji, koju Vlada nije uspjela da usvoji nekoliko puta.

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije (EU).

Međutim, ta odluka nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade prošle sedmice već je umjesto toga predloženo usvajanje Predloga odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini, što nije usvojeno.