Stilski trikovi koji će vam pomoći da izdužite figuru

Iako se crna uvijek ističe kao ona koja vizuelno stanjuje, nema razloga da se ograničavamo samo na vječnu crninu

6202 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sve žene niže od manekenskih metar i osamdeset dobro znaju borbu s predugim pantalonama ili rukavima i pokušaje da oversized trend ne izgleda kao da se utapaju u odjeći iz ormara nekog džina. Magični štapić ne postoji, ali uz pomoć nekoliko trikova ipak je moguće vizuelno visini 'dodati' nekoliko centimetara i figuru učiniti izduženijom.

Frizura

Da, i frizura može doprinijeti vizuelnom efektu više i duže figure. I ne, to ne znači da kosu treba da natapirate u stilu rok zvijezda. Ravna frizura uvijek će izgledati elegantno i izdužiti crte lica. Ali ponekad duga kosa može vizuelno skratiti figuru, pa je najelegantnije rješenje podići kosu u elegantnu punđu.

Top

Nepisano 'formula' za izduživanje figure jeste 1/3 torza naspram 2/3 nogu. To se može postići tako što se top (bilo da se radi o običnoj majici, svilenoj bluzi ili pletivu) zatakne ili ugura u pantalone, poželjno one visokog struka.

Pantalone

Kad je cilj odjećom izdužiti figuru, pantalone su ključni dio odjeće. One visokog struka i tamnijih boja su optimalne, ali nijesu jedini izbor.

Trenutno popularne zvonaste tamne farmerice su odličan izbor koji vizuelno stanjuje. Ali, ne smiju biti prekratke, jer će tako 'rezati' figuru, a preduge će se vući po podu i ponovno stvoriti kontraefekt.

S druge strane, uvijek popularni sasvim uzani ili ravni modeli izgledaće bolje ako sežu malo izdnad gležnjeva i otkrivaju ih.

Kraće pantalone najbolje će izgledati ako ih kombinujemo sa čizmama i čarapama u istoj boji, pa se na taj način ista boja nastavlja punom dužinom nogu.

Cipele

Jedan trik koji dobro znaju holivudske zvijezde poput Anđeline Džoli i Dženifer Aniston je izduživanje nogu cipelama u 'nude' nijansama. Cipele s visokom potpeticom u odgovarajućoj nijansi kože ostavljaju utisak dužih nogu, a par dodatnih centimetara dodaje špic završetak.

Cipele sa štiklom niejsu jedine - sličan efekt imaće i baletanke u boji kože.

Kada se nose duge farmerice ili crne pantalone, noge će vizuelno izdužiti čizmice u istoj boji kao i pantalone.

Boje

Iako se crna uvijek ističe kao ona koja vizuelno stanjuje, nema razloga da se ograničavamo samo na vječnu crninu. Kada je riječ o bojama, možemo nositi sve, a ključ za vizuelno višu i izduženiju figuru je monohromatika. Ružičasta, plava, siva, zelena i druge boje mogu biti jednako moćne u stvaranju elegantnog izgleda, bitno je držati se iste nijanse od glave do pete.