Plugčieva u posjeti beranskoj bolnici: Zadovoljna sam onim što sam vidjela, projekat odlično pripremljen

Predsjednik opštine Tihomir Bogavac je ambasadorki Bugarske pojasnio da je beranska bolnica prepoznata po dobrim kadrovima i da zaslužuje da postane regionalni zdravstveni centar, ne samo za sjever Crne Gore, već i prekogranično

2783 pregleda0 komentar(a)
Foto: Tufik Softić

Ambasadorka Bugarske Meglena Plugčieva posjetla je danas u društvu predsjednika opstine Tihomira Bogavca beransku Opštu bolnicu, kojoj je ta država donirala grant u iznosu od 35 hiljada eura.

Ona je obišla infektivno odjeljenje gdje je usmjeren novac za poboljšanje uslova liječenja.

“Vrlo sam zadovoljna onim što sam vidjela. Naša država i Ambasada se trude da posebno uzimaju u obzir aplikacije za projekte sa sjevera Crne Gore. Ovaj projekat je odlično pripremljen i sa zadovoljstvom smo odobrili grant”, kazala je Plugčieva.

Predsjednik opštine Tihomir Bogavac je rekao da je dobro što se naglašava da se prednost daje sjeveru države.

On je ambasadorki Bugarske pojasnio da je beranska bolnica prepoznata po dobrim kadrovima i da zaslužuje da postane regionalni zdravstveni centar, ne samo za sjever Crne Gore, već i prkogranično.

Kazao je i da se sada priprema projekat za takozvanu angio salu, kako se zbog kardiovaskularnih problema ne bi moralo ići za Podgoricu.

Direktor Opšte bolnice Milorad Magdelinić je objasnio da je grant iskorišten za ugradnju centralnog razvoda kiseonika za infektivno odjeljenje, kao i nabavku 19 hidrauličnih kreveta, što je, kako je kazao, veliki iskorak u kvalitetu liječenja bolesnika.

On je podasjetio da je beranska bolnica bila regionalni kovid centar za sjever Crne Gore, i da po svemu zaslužuje da bude regionalna , a prije svega zbog dobrog i kvalitetnog kadra.