Važne vijesti za sve vozače

U vrijeme kada ekonomska situacija prijeti da dijelom ugrozi naš kućni budžet, važno je pronaći načine putem kojih možemo ostvariti uštedu u potrošnji goriva.

59606 pregleda0 komentar(a)
Foto: Europetrol

Brojni su faktori koji utiču na uštedu, od načina vožnje i tehničke ispravnosti automobila, pa do vrste goriva koje sipate u Vaš automobil. Šansa da pređete još po koji kilometar više sa litrom sipanog goriva uvijek je primamljiva, a uz malo pažnje i kvalitetno gorivo moguće je uštedjeti čak i do 5,1%.

Jedan od savremenih trendova u industriji goriva koja značajno utiču na uštedu su aditivirana goriva. Osim uštede, ova goriva utiču i na poboljšanje performansi automobila, produženje radnog vijeka motora i povećanje snage. Svojim kvalitetom ovako aditivirana premium goriva ispunjavaju i iznad su svih zahtjeva evropskih normi za tečna naftna goriva.

Pojavom novog MaxPower premium aditiviranog goriva najnovije generacije, u saradnji sa vodećim svjetskim brendom, granica uštede prvi put na crnogorskom tržištu iznosi čak do 5,1%, što predstavlja značajan procenat u ovim ekonomski izazovnim vremenima. U skladu sa navedenim, kompanija Euro Petrol je predstavila rezultate ispitivanja performansi multifunkcionalnih paketa aditiva sadržanih u MaxPower premium gorivima, koja su dostupna na Euro Petrol benzinskim stanicama u Podgorici (Blok 5 i Pobrežje), i u Danilovgradu (kod kružnog toka). Testiranja visokokvalitetnih, multifunkcionalnih aditiva najnovije generacije koji se koriste u Max Power premium gorivima su rađena u laboratoriji za ispitivanje u Longbridge-u, a sprovela ih je kompanija Aldon Automotive Ltd.

Kao što se vidi na grafikonima, rezultati pokazuju da je sa jednim punjenjem rezervoara MaxPower gorivom ostvarena maksimalna čistoća unutrašnjosti motora, kroz najvišu kontrolu naslaga i značajno pojačanje snage motora, uz poboljšanje obrtnog momenta do 5,9% i stepena ubrzanja - startnosti do 8,1%.

foto: Europetrol

Max Power premium aditivirana goriva, osim što poboljšavaju performanse motora, emituju do 30% manje štetnih materija, čime se osim uštede i značajno čuva životna sredina. Kompanija Euro Petrol je posebno ponosna na ovu činjenicu, imajući u vidu da živimo u vremenu kada je neophodno permanentno buđenje ekološke svijesti.

Kako je stvaranje naslaga u motoru i instalacijama za gorivo učestala pojava, tako se nagomilavanjem nečistoća smanjuje efikasnost motora i opterećuje njegov rad. Multifunkcionalni aditivi koji se dodaju u Max Power goriva čiste motor i instalacije, i na taj način pružaju zaštitu od stvaranja naslaga koje nastaju sagorijevanjem, čime se povećava ekonomičnost i produžava radni vijek motora. Potpunijim sagorijevanjem goriva postiže se bolja dinamika, pun kapacitet rada i maksimalna snaga motora, kao sto je I prikazano na grafikonima.

Na Euro Petrol benzinskim stanicama u Podgorici i Danilovgradu su u ponudi MaxPower Euro dizel, MaxPower Euro super 95 i MaxPower Racing 100, i preporučuju se za sve platforme benzinskih i dizel motora. Formula ovih goriva posjeduje Greenclean³® tehnologiju budućnosti koja primjenjuje Mannichove principe hemijske organske reakcije, koja obezbjeđuje najbolju kontrolu naslaga u svojoj klasi.

A za one sa luksuznim i sportskim automobilima na benzinski pogon, preporučuje se Max Power Racing 100 – Euro Super benzin od 100 oktana, dodatno obogaćen sa multifunkcionalnim paketom aditiva, pruža izvanredne i najzahtjevnije sportske performanse. Osim sportskih i luksuznih automobila, Max Power Racing 100 je preporučljiv i za sva druga vozila na benzinski pogon.

Kao što težimo zdravim životnim navikama, tako bismo trebali da se ophodimo I prema našim automobilima. Kako bismo na duže staze osjetili pozitivne efekte, dobre navike nam moraju postati svakodnevnica, što je slučaj I sa aditiviranim gorivima. Imajući u vidu navedene prednosti, vozači koji se odluče na redovnu upotrebu Max Power goriva mogu svoju odluku posmatrati kao dugoročno isplativu investiciju u svoj automobil, a sve to uz maksimalne performanse tokom vožnje I značajnu uštedu.

Za Vas koji brinete o životnoj sredini, i vodite računa o kućnom budžetu, natočite MaxPower gorivo na Euro Petrol benzinskim stanicama i iskusite potpuni doživljaj u vožnji!

foto: Europetrol