Završena crnogorska Nedjelja mode

U muzičkom dijelu publika je imala priliku da čuje Nenada Kneževića - Kneza

5343 pregleda1 komentar(a)
Foto: Mirela Zogović

Posljednje veče ovogodišnjeg jubilarnog 30. izdanja Somersby Fashion Week Montenegro manifestacije zatvorila je srpska dizajnerka Verica Rakočević, koja je za ovu priliku pripremila kolekciju pod nazivom "Pesak i more".

Njeni modeli bojom i teksturom prenijeli su inspiraciju Rakočević, preslikavajući more i pijesak, a preovladavale su haljine prozirnih tkanina.

FOTO: Mirela Zogović
FOTO: Mirela Zogović
FOTO: Mirela Zogović
FOTO: Mirela Zogović
FOTO: Mirela Zogović
FOTO: Mirela Zogović
FOTO: Mirela Zogović

Pored nje, kolekcije su predstavili i brendovi Class Outlet i Antony Morato, kao i modna kreatorka Natalija Urbanova, koja se ovoga puta odlučila za modele izrađene od pliša ili satena.

Nit od crnih haljina u kombinaciji sa drečavo žutom i pink, povremeno su prekidali modeli u svjetlucavim lila, ljubičastim, plavim i crvenim kreacijama.

Srpski modni kreator Nemanja Pantelić za svoje premijerno predstavljanje u Podgorici donio je kolekciju “Geo Reborn”, koja je dvanaesta po redu, odnosno nastavak njegove NP priče.

"Naziv se odnosi na ponovno rađanje, tj. izlazak iz korone, i nadamo se teškog perioda i vraćanju kreativnosti i revijama. Kod mene se svaka naredna kolekcija jednim dijelom stilski nadovezuje na prethodnu, uz izmenjene detalje i kolorit u skladu sa aktualnim trendom. I ovu kao i sve prethodne karakteriše balans između kreative i nosive mode, elegantnog i “street weara”, po čemu je moj rad prepoznatljiv", ispričao je on ranije za "Vijesti".

U muzičkom dijelu publika je imala priliku da čuje Nenada Kneževića - Kneza.