URA Bar ekološkom akcijom u park-šumi Ratac obilježila Dan planete Zemlje

"Ako se ujedinimo možemo dosta toga da uradimo za naš grad, državu i planetu, a samim tim i za nas, jer čuvajuci nju čuvamo i sebe"

2726 pregleda5 komentar(a)
Foto: GP URA

Članovi barskog odbora Građanskog pokreta URA, na inicijativu Foruma mladih, obilježili su Dan planete Zemlje još jednom ekološkom akcijom u park-šumi Ratac, saopštio je medijski tim ovog pokreta.

"Višednevnu akciju smo simbolično nazvali 'Investirajmo u našu planetu', podrazumijevajući pod investicijom i čišćenje park-šume Ratac, jednog od omiljenih izletišta turista", rekao je Aleksandar Mijović, član barske URE i ekološki aktivista.

U sklopu akcije, kako je naglasio, skrenuta je pažnja na ljepotu i važnost "ovog nepravedno zapostavljenog parka".

"Ovako važnom lokalitetu, gdje se spajaju priroda i istorija, lokalna samouprava i ostale relevantne institucije moraju pokloniti pažnju, kako bi se adekvatno valorizovao. Ratac je samo jedan od takvih lokaliteta i u narednom periodu GP URA Bar, kao dio pokreta Zelenih, nastaviće da promoviše zelene akcije. Sada je vrijeme za nezaustavljivu hrabrost da očuvamo i zaštitimo prirodu, jer zelena budućnost je jedina dugoročno prihvatljiva. Ako se ujedinimo možemo dosta toga da uradimo za naš grad, državu i planetu, a samim tim i za nas, jer čuvajuci nju čuvamo i sebe", dodao je Mijović.