Uhvaćen trenutak naslikan u jednom dahu

Izložba mladih akademskih umjetnica Nede Krstić, Tamare Osmajlić i Jelene Krstić biće otvorena večeras u Tivtu

2761 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Izložba radova akademskih umjetnica Nede Krstić, Tamare Osmajlić i Jelene Krstić pod nazivom "Opservacija prirode" biće otvorena danas u Muzeju i galeriji Tivat u 20 časova.

Autorke su stvarale u međusobnoj interakciji, nadahnjujući jedna drugu, pa je zajednička izložba sasvim prirodan slijed događaja. Ono što je suština kod ove tri umjetnice je uhvaćen trenutak koji je naslikan u jednom dahu.

Neda Krstić je rođena 1990. godine u Aranđelovcu. Osnovno i srednje obrazovanje je završila u Kragujevcu. Diplomirala je 2013. godine na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na smjeru zidno slikarstvo. Master studije završila je na istom fakultetu 2014. godine. Od 2017. je član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Imala je više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Tamara Osmajlić rođena je 1992. godine u Beranama, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Upisala je Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici 2011. godine. Diplomirala je 2015. i završila master studije 2017. godine, na smjeru slikarstvo. Imala je više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Jelena Krstić je rođena 1991. godine u Prištini. Osnovno i srednje obrazovanje je završila u Kragujevcu. Diplomirala je 2015. godine na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, na smjeru grafika. Master studije završila je na istom fakultetu 2017. godine. Stipendista je fonda za mlade talente Republike Srbije "Dositeja" Ministarstva omladine i sporta. Imala je više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.