Reakcije nakon žrijeba: Svi vjeruju da će u Rusiju

"Imam veliko poštovanje prema rivalu, ali vjerujem u moj tim i nadam se da ćemo izaći kao pobjednici. Imamo mnogo vremena da se pripremimo, a najvažnije je da svi igrači budu spremni", kazao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić

0 komentar(a)
Žrijeb, Foto: Reuters
17.10.2017. 13:09h

Posljednja četiri evropska tima na Mundijalu u Rusiji biće poznata nakon baraža, čiji su parovi određeni danas.

Hrvatska će na deseto veliko takmičenje pokušati da ode preko Grčke.

"Imam veliko poštovanje prema rivalu, ali vjerujem u moj tim i nadam se da ćemo izaći kao pobjednici. Imamo mnogo vremena da se pripremimo, a najvažnije je da svi igrači budu spremni", kazao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Grčku vodi njemački trener Mihael Skibe, koji vjeruje da njegova odbrana može da zaustavi napad rivala.

"Mi smo srećni što smo stigli do plej-ofa. Možemo i dalje. Hrvatska je veliki tim, sa sjajnim napadom, ali mi imamo dobru odbranu", kazao je Skibe.

Italija, jedini svjetski prvak koji još nije osigurao završnicu, biće na testu protiv Švedske.

"Dvije jake utakmice, ali bilo bi tako koga god da smo izvukli. Zna se šta je Italija, ali borićemo se", kazao je selektor Švedske Jane Anderson.

Republika Irska je izvukla Dansku, koja se u posljednji čas našla među nosiocima.

"Naravno da smo zadovoljni što smo u plej-ofu. Nisam zadovoljan što drugi meč igramo kod kuće, više bih volio da je drugačije. U dobrom smo ritmu i puni samopouzdanja", kazao je selektor Irske Martin Martin O'Nil.

Švajcarska je sa devet pobjeda iz deset mečeva morala u baraž, gdje je čeka Republika Irska.

"Vrlo je važno da ne primimo gol u prvom meču. Švajcarska je imala sjajan skor, ali je igrala u najslabijoj grupi, gdje se znalo ko će osvojiti prve dvije pozicije. Imamo šanse", rekao je selektor Sjeverne Irske Majkl O'Nil.