(Ne)moguća misija Sutjeske, Budućnost neće braniti 3:0

Revanš polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu - novi šampion želi da režira čudo nakon poraza od 3:0 u prvom meču. Duel kraj Bistrice počinje u 19 sati, ulaz je slobodan

5141 pregleda0 komentar(a)
Zoran Petrović (Budućnost) i Meldin Drešković (Sutjeska) - detalj sa prvog meča, Foto: Luka Zeković

Sutjeska vjeruje u preokret i čudo nakon poraza od 3:0 u prvom meču, iz Budućnosti najavljuju da neće čuvati prednost stečenu na svom stadionu, već da će ponovo krenuti u napad - poruke su Nikšićana i Podgoričana uoči sjutrašnjeg revanša polufinala Kupa.

Još se u najmasovnijem takmičenju u Crnoj Gori nije desilo da neka ekipa nadoknadi 0:3 iz prve utakmice, posebno ne u duelu dva najveća crnogorska kluba, ali kraj Bistrice vjeruju - na krilima navijača i slavljeničke atmosfere samo četiri dana nakon osvajanja titule probaće da odigraju kao u transu i naprave čudo.

NA KRILIMA NAVIJAČA I ŠAMPIONSKOG SLAVLJA

”Imamo snage, pokazali smo to tokom cijele sezone, posebno u posljednjih nekoliko kola u kojima smo igrali i dobro i efikasno”, kazao je trener Sutjeske Milija Savović, koji je i nakon poraza 3:0 u Podgorici samouvjereno poručio:

”Pobijedićemo 4:0 u revanšu”.

Dvije sedmice kasnije, nije promijenio mišljenje.

”Apsolutno vjerujem da možemo da nadoknadimo minus iz Podgorice. Imali smo peh na tom meču da već na startu ostanemo bez Erakovića, što je uticalo na kompletnu igru”, dodaje Savović.

Mnogo će stvari morati da se poklopi da bi Sutjeska režirala čudo - rani gol (ili golovi) se podrazumijeva, zatim perfektna igra u svim linijama, tokom svih 90 minuta, preciznost u napadu, koncentracija u defanzivi.

”Pozivam navijače da dođu, da pozdrave ove momke, da proslave titulu, ali i da budu podrška igračima i pokušaju da naprave preokret”, zaključio je Savović.

Vezista, reprezentativac Nikola Janjić, kaže da je Sutjeska u Podgorici odigrala jednu od najgorih utakmica ove sezone i da takvo izdanje ne može da se ponovi.

”Ostala je još jedna utamica i svaki igrač će dati sve od sebe kako bismo režirali čudo”.

Meč počinje u 19 sati, a uprava Sutjeske je odlukom da ulaz bude slobodan odlučila da se zahvali navijačima na podršci koju su imali tokom sezone.

Ulaz će kraj Bistrice biti slobodan i na dva preostala prvenstvena meča, protiv Dečića i Mornara.

PODGORIČANI STIŽU DA DOVRŠE POSAO

Budućnost je prije dvije sedmice odigrala najbolju utakmicu ove sezone, napravila korak ka finalu i odbrani trofeja Kupa.

Potrebno je, međutim, da napravi još jedan, lakši korak - sačuv 3:0 i plasira se u finale.

”Imamo velika očekivanja i želimo da prođemo dalje. Prije svega, želim da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu protiv dobrog protivnika na njegovom terenu, baš kao što su sve prethodne protiv Sutjeske bile dobre. Vjerujem da ćemo da ponovimo dobru partiju i da ćemo da ovjerimo prolaz u finale”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Podgoričani su u prvom meču mogli čak i ubjedljivije da slave od 3:0...

”Malo ko je očekivao takav rezultat, ali odigrali smo maestralnu utakmicu i ne vidim razlog da ne ponovimo dobru igru. Imamo prednost, imamo dobar ritam igre, samo želim da nastavimo sa kvalitetnim partijama, a iz toga će doći rezultat”.

Budućnost je u subotu izgubila od Dečića i oprostila se od titule koja je otišla upravo u Nikšić.

”Nismo bili kompletni, nismo imali brzinu na određenim pozicijama nego smo improvizovali, pa je dolazilo do padova. Bolje je, međutim, što se to desilo protiv Dečića, a sigurno je dobra stvar što smo sačuvali igrače za nama odlučujuće stvari u Kupu”, jasan je Nedović.

Nedović je prethodnog vikenda sportski čestitao titulu velikom rivalu iz Nikšića, a danas od Sutjeske očekuje da bude - agresivna.

”Protivnik je ovjerio titulu, nema šta da izgubi, biće agresivan od prvog minuta, imaće ogromnu želju... Mi smo tu kao najveći klub u Crnoj Gori da sve to odbijemo, a sigurno je da nećemo braniti rezultat, već igrati svoju igru. Igraćemo ofanzivno, jer Budućnost drugačije ne umije”, poručio je Nedović na kraju.