Bivši premijer nije prijavio sve prihode i imovinu

Krivokapić nije prijavio manje nekoliko hiljada metara kvadratnih u KO Krivošije, manju stambenu površinu za 13,6 metara kvadratnih, putničko vozilo i akcije, ali i prihode od Skupštine Crne Gore (47,7 eura) i UCG (517,7 eura). Njegov sin Milan Krivokapić nije prijavio suvlasnički udio u privrednom društvu “Altmed”, kao ni prihod od 999 eura po osnovu ugovora o djelu

14411 pregleda28 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je doskorašnji premijer Zdravko Krivokapić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije prijavio svu imovinu i prihode.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke o prihodima i imovini. Za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

U slučaju Krivokapića, Agencija je utvrdila da je u dvije prilike prekršio Zakon jer nije prijavio svu imovinu.

“Javni funkcioner je istakao da je do navedenih propusta došlo usljed tehničke omaške, bez namjere i želje da sakrije bilo koji podatak o svojoj imovini, odnosno prihodima”, navodi se u izjašnjenju.

U slučaju samog sada bivšeg premijera, on nije prijavio manje nekoliko hiljada metara kvadratnih u KO Krivošije, manju stambenu površinu za 13,6 metara kvadratnih, putničko vozilo i akcije, ali i prihode od Skupštine Crne Gore (47,7 eura) i Univerziteta Crne Gore (517,7 eura).

Kada je u pitanju sin Milan Krivokapić nije prijavio suvlasnički udio u privrednom društvu “Altmed”, kao ni prihod od 999 eura po osnovu ugovora o djelu.

U slučaju sina Miloša Krivokapića, on nije prijavio šumu od 1.053 i livadu od 3.370 metara kvadratnih u Rogamima i putničko vozilo.

Kada je u pitanju supruga, Jadranka Krivokapić, ona nije prijavila zemljište od 173 metra kvadratnih na Veljem Brdu ali i oko 260 eura manje naknade po osnovu rođenja troje ili više djece.