Radulović: Tri dana bez reakcije Tužilaštva, UP i Vlade na dokumenta EUROPOL-a

"Svi provlače kroz zube da se u tom trenutku nije moglo biti na tajnom zadatku, jer je taj način obavljanja policijskog posla bio je zakonom zabranjen odlukom Ustavnog suda"

9673 pregleda5 komentar(a)

Od bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića smo čuli da je Petar Lazović bio na tajnom zadatku kada je komunicirao sa kriminalcima. Oni koji je trebalo da ga pošalju na taj zadatak kažu da ga nisu poslali. Svi provlače kroz zube da se u tom trenutku nije moglo biti na tajnom zadatku, jer je taj način obavljanja policijskog posla bio je zakonom zabranjen odlukom Ustavnog suda.

To je u Bojama jutra kazao novinar Monitora Zoran Radulović.

"Mi tri dana nemamo reakciju Uprave policije, Tužilaštva a ni Vlade. Ne interesuje nas što je policajac Ljubo Milović neraspoređen, kad mi vidimo da je raspoređen. Predsjednik Vlade Dritan Abazović je rekao da su to priče za malu djecu, a treba da podsjetiti da je njih glavom platilo 60 ljudi. Milivoje Katnić danas unucima može da priča priče za malu djecu, ali kada se vrati u svoje vrijeme kada je bio GST može da govori istinu ili laž. I jedno i drugo trebalo bi da vuče određene posljedice", smatra Radulović.

Dodaje da je Uprava policije saopštila da ne zna ništa, a da je premijer rekao da on zna ko se krije iza kodnih imena na SKY aplikaciji.

"Po svoj prilici moraćemo da sačekamo da nas neko od novinara obavijesti gdje su policajci koji se pominju na SKY aplikaciji. Možda najtragičniji detalj je da smo, i pored toga što su institucije imale servirane podatke od EUROPOL-a, ovo saznali iz medija kojima su ih doturili ljudi koji im imaju pristup. To nam govori o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo", rekao je Radulović.