Krivokapić i Neđeši: Mađarska i Crna Gora imaju visok nivo političkog dijaloga

"Dvije zemlje njeguju i partnerstvo u okviru NATO-a, kao i da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena Alijansi, kroz učešće u misijama, operacijama i vojnim vježbama sa saveznicima"

3362 pregleda1 komentar(a)
Neđeši i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić ugostio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija, saopšteno je iz ovog valdinog resora.

Kako se navodi tokom susreta posebno je istaknut visok nivo političkog dijaloga između dvije zemlje koji doprinosi jačanju bilateralne saradnje, a tome kako je istakao šef crnogorske diplomatije, svjedoči jedna od prvih čestitki povodom stupanja na dužnost upućena od strane mađarskog kolege Petera Sijarta.

On je, dodaju, apostrofirao da dvije zemlje njeguju i partnerstvo u okviru NATO-a, kao i da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena Alijansi, kroz učešće u misijama, operacijama i vojnim vježbama sa saveznicima.

"Zahvalivši na kontinuiranoj podršci koju Mađarska pruža politici proširenja, on je istovremeno istakao značaj posvećenosti Unije ovom važnom pitanju, te naglasio da je članstvo u EU strateški cilj na kome Crna Gora dosljedno radi, u potpunosti se usklađujući sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije", piše u saopštenju.

Krivokapić je izrazio očekivanje da će nakon okončanja procesa formiranja Vlade u Mađarskoj uslijediti i susreti na najvišem i visokom nivou, zaključuje se u saopštenju.