Akinfenva se povlači: Moja posljednja utakmica biće na "Vembliju", prelijepo

Gorostani fudbaler sjutra puni 40 godina, igrao je u Čempionšipu, Ligi 1 i 2, a nekoliko dana nakon rođendana imaće oproštaj za pamćenje

3647 pregleda0 komentar(a)
Akinfenva, Foto: Shutterstock

Nakon samo jedne sezone u Ligi 1 fudbalski klub Vajkomb ima priliku da se vrati u Čempionšip.

Mali klub iz regije Bakingemšajr u polufinalu plej-ofa za promociju u viši rang eliminisao je MK Donse i u finalu će igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Sandrlend i Šefild venzdej. Poslije prve utakmice finalu na "Vembliju" su bliže "crne mačke" koje imaju gol prednosti iz prethodnog susreta.

A finale na "Vembliju" protiv Šefilda ili Sandrlenda biće posljednji meč u karijeri za Adebaja Akinfenvu. Gorostani fudbaler sjutra puni 40 godina, igrao je u Čempionšipu, Ligi 1 i 2, a nekoliko dana nakon rođendana imaće oproštaj za pamćenje.

"Nevjerovatan osjećaj. Prelijepo. Moja posljednja utakmica biće na Vembliju i imaću 40 godina! Ostao je još jedan korak i neće biti ništa ljepše nego otići iz ovog kluba poslije promocije u Čempionšip", kazao je Akinfenva, koji je ove sezone postigao pet pogodaka u Ligi 1 i jedan u Liga kupu.

Akinfenva je u Vajkombu od 2016. godine, kada je došao iz Vimbldona. Prethodne sezone igrao je u Čempionšipu, ali je ekipa ekspresno ispala.

U karijeri je nosio dres Svonsija, Lejtona, Donkastera, Milvola, Nortemptona...