URA: Stvorili ste raj za kriminalce, a Skupštinu pretvorili u cirkus

Član odbora pokreta URA u Nikšiću Goran Šućur je naglasio da je bojkot parlamenta iznuđeno stanje, a da odgovornost za političku krizu leži isključivo u DPS-u

124 pregleda0 komentar(a)
Goran Šućur, Foto: URA
16.10.2017. 13:10h

Veliki je napredak dočekati da se neko iz vladajuće partije odluči da potpiše saopštenje i zbog toga poštovanje kolegi Muratoviću, ali u pokretu URA su zabrinuti za mentalnu higijenu bilo kog člana DPS-a, jer njihov razum popušta pri objektivnoj percepciji stvarnosti, istakao je Goran Šućur, član odbora pokreta URA u Nikšiću.

“Zaista nas čudi da posle našeg jasnog stava i nedvosmislenog odbijanja poziva premijera Markovića i ‘sinđelićevih poslanika’, da nema povratka u parlament bez datuma izbora, sad i Vi kao nusprodukt kriminalne organizacije ponavljate riječi i otrcane fraze pokusavajući da predstavite parlament legitimnim. Ne gospodine Muratoviću, parlament koji je nastao u danu kada je navodno planiran teroristički napad uz zvuke policijskih sirena ne može biti legitiman”, kazao je Šućur.

Muratović je juče, u ime Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao pokret URA da opozicionu krizu riješe povratkom u institucije sistema i da, kako su saopštili, rade posao za koji ih građani plaćaju.

Šućur je naglasio da je bojkot iznuđeno stanje, a da odgovornost za političku krizu leži isključivo u DPS-u.

“Ukazujemo i ukazivaćemo na propuste vlasti i štetne zakone koje kriminalne organizacije preko vaših kvazi poslanika guraju u zakonodavni sistem i na taj način legalizuju poharu Crne Gore i njenih građana, a Vi i ostale marionete DPS-a isključivo služite da građanima rukom prekrivate oči dok im iz džepa istresaju posljednje eure. A smiješna je konstatacija da Skupština radi svjesno i odgovorno. U toj skupštini podsjećamo ne učestvuje polovina predstavnika Crne Gore, a vladavinom Vašeg DPS-a ta institucija ušla je u viceve”, istakao je Šućur.

Kako sistem funkcioniše i kako DPS radi na stvaranju boljih uslova za život, pokazalo se u gotovo tri decenije, a izlišno bi bilo, smatra Šućur, ponavljati rezultate tog rada DPS-a koje građani dobro znaju.

“URA je principijalna stranka, u kojoj nema vođa kriminalnih organizacija i samo ta činjenica je dovoljna da budemo superiorniji od vas. Stojimo iza svojih riječi i stavova, tako da vam još jednom ponavljamo da povratka u parlament nema bez datuma izbora”, zaključio je Šućur.