U subotu četvrto izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest

Iz Udruženja Roditelji su saopštili da je program ovogodišnjeg izdanja festivala najbogatiji do sada, a biće organizovan u atrijumu ispred Dvorca i u različitim zonama u parku

2117 pregleda0 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji

Četvrto izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest održaće se u subotu, 14. maja u Podgorici, u parku ispred dvorca Petrovića na Kruševcu.

Događaj se organizuje povodom Međunarodnog dana porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Iz Udruženja Roditelji su saopštili da je program ovogodišnjeg izdanja festivala najbogatiji do sada, a biće organizovan u atrijumu ispred Dvorca i u različitim zonama u parku.

„Prošlo izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest okupilo je preko deset hiljada posjetilaca pa smo odlučili da ove godine program bude još bogatiji i raznovrsniji jer očekujemo da ćemo, nakon dvogodišnje pauze, ugostiti još veći broj građana i građanki svih generacija. Okupili smo oko 70 učesnika koji će za mališane pripremiti kreativne, edukativne i sportske aktivnosti kao i zabavne sadržaje. Sa nama su brojne organizacije iz različitih oblasti kao i pojedinci koji se bave edukacijom djece i temama koje su zanimljive roditeljima“, najavljuje Katarina Čarapić iz udruženja Roditelji.

Festival će biti svečano otvoren tradicionalnom promenadom biciklista svih generacija, koju će organizovati nevladina organizacija Biciklo.me.

U atrijumu ispred dvorca biće organizovan raznovrstan zabavni program. U toku prvog dijela programa, koji počinje od 11.10 časova, nastupiće: dječiji hor „Zvjezdice“, ansambl Gradskog pozorišta Podgorica sa lutkarskim performansom „Lutka i njen svijet“ , zatim solisti škole pjevanja „D-moll“, pjevačica Nina Žižić, plesna škola „Beauty“ i učenici Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“. Tokom drugog dijela programa, koji počinje od 17 sati, nastupiće: centar „Don Bosko“, koji će održati cirkusku tačku i radionicu, zatim plesači plesne škole „Art Viva Dance“, učenici OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, koji će izvesti predstavu „Naopačka priča“, zatim plesni klub „Sonrisa“, a na kraju programa biće organizovan bioskop na otvorenom, u saradnji sa Fimskim centrom Crne Gore.

U dijelu programa koji će biti organizovan u različitim zonama u parku učestvovaće čak 60 različitih učesnika. Većina učesnika će organizovati različite sadržaje koji će biti zanimljivi svim članovima porodice. Tokom programa biće održano više od 70 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica i aktivnosti u okviru 11 tematskih zona.

U okviru Umjetničke zone sadržaje će organizovati: Igračkoteka i razvojni centar, studenti i profesori Fakulteta vizuelnih umjetnosti, muzičarka Milica Milović, kreativna radionica Srećna saksija, škola crtanja Van Gogh i Moj Imaginarijum.

U Naučno-istraživačkoj zoni program će organizovati Fondacija za promovisanje nauke PRONA i učitelj Sava Kovačević sa učenicima odjeljenja II-2 iz OŠ „Oktoih“.

U Zoni edukacije i zabave sadržaje će organizovati Centar za zaštitu i proučavanje ptica, animatori Rent a party, Ples uma, biolog Aleksandar Perović, Marina Bokan, Žarko Žabac i klub mladih istraživača OŠ „Radojica Perović“ sa nastavnicama Mirjanom Popović i Bojanom Miranović.

U okviru Čitalačke zone sadržaje će organizovati Čigralište i KS Art Viva Dance, a tokom dana će biti postavljena i otvorena biblioteka knjiga Igračkoteke i razvojnog centra.

U Zoni zdravlja sadržaje će organizovati Glavni grad i Kuća Zdravlja kao i Odsjek za stomatologiju Medicinskog fakulteta Podgorica.

U Sportskoj zoni sadržaje će organizovati Sonrisa, Sportsko rekreativno društvo korektivne gimnastike „M&M Iskra“ Podgorica, S3 školica sporta, Akademija plesa Podgorica, džudo klub „Budućnost“, GK „Enigma“ Podgorica, rvački klub „Perjanik“, karate klub „Podgorica“ i ŽOK „Morača“.

U Izviđačkoj zoni Savez izviđača Crne Gore će organizovati izviđački dan.

U okviru zone Udomi me NVO „Kuća životinja“ će organizovati udomljavanje štenaca dok će NVO Ruka šapi organizovati edukativnu radionicu u popodnevnom dijelu programa.

U NTC zoni će brojne sadržaje organizovati NTC centri Crne Gore dok će u okviru Eko zone sadržaje pripremiti Asocijacija eko vrtića.

U parku će biti postavljena i Piknik zona u kojoj će posjetioci moći da odmore od brojnih aktivnosti u parku i uživaju u porodičnom druženju u prijatnoj hladovini.

Osim programa u atrijumu i u zonama, u parku će biti održan i proljećni maskenbal mališana iz PPU „Maša“, a gosti festivala biće i vatrogasci Službe za zaštitu i spašavanje Podgorica.

„Pozivamo sve koji vole porodična druženja da subotu rezervišu za cjelodnevni boravak u najljepšem podgoričkom parku. Obećavamo provod za pamćenje. Radost se vraća u park“, poručuje Tanja Ašanin iz udruženja Roditelji.