Optužen za krađu goriva iz kamiona

"Okrivljeni je zajedno sa još dva lica došao do ograđenog parking prostora koji se nalazi pored magistralnog puta, na kojem su bili parkirani kamioni oštećenih privrednih društava, da bi zatim preskočili ogradu kako bi ušli na označeni plac i fizičkom snagom odvrnuli čepove na rezervoarima za gorivo"

4351 pregleda8 komentar(a)
Osnovni sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Osnovni sud u Podgorici je donio rješenje kojim je potvrđena optužnica koju je Osnovno državno tužilaštvo podiglo protiv okrivljenog Š.E, da je kao saizvršilac, izvršio krivično djelo teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je 5. decembra 2021.godine, oko 21 čas, u Podgorici u naselju Konik, na parking prostoru u blizini porodične kuće M.M. zajedno i po prethodnom dogovoru sa još dva za sada nepoznata lica, oduzeo tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Okrivljeni je zajedno sa još dva lica došao do ograđenog parking prostora koji se nalazi pored magistralnog puta, na kojem su bili parkirani kamioni oštećenih privrednih društava, da bi zatim preskočili ogradu kako bi ušli na označeni plac i fizičkom snagom odvrnuli čepove na rezervoarima za gorivo na kamionima marke „volvo“ i „mercedes-actros“, oštećenog privrednog društva vlasništvo M.E, kao i na kamionu marke „mercedes-actros“, vlasništvo M.A, iz kojih su zatim oduzeli i prisvojili ukupno 1.205 litara goriva ukupne vrijednosti 1.590,60 eura.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni Š.E. ranije osuđivan presudama Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela krađa, Osnovnog suda u Baru zbog krađe, Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela razbojništvo, kao presudom Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela razbojništvo, Osnovnog suda u Baru zbog krađe, Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela krađa, kao i presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela sitna krađa iz člana 246 stav 2 KZCG.