Novaković Đurović: Odlučni smo da u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena ostvarimo mjerljiv napredak

“Raduje nas što nova Vlada započinje ubrzanje procesa evropske integracije upravo sjednicom radne grupe za pregovaračko poglavlje 27 – životna sredina i klimatske promjene”, kazala je Marović, koja je sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Anom Novaković Đurović, prisustvovala sjednici

2821 pregleda7 komentar(a)
Marović i Novaković Đurović, Foto: Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji

Vlada je odlučna da ostvari mjerljiv napredak u oblasti zaštite životne sredine, poručeno je sa sjednice radne grupe za pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović, kazala je da su rezultati u tom poglavlju vidljivi u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom Evropske unije (EU), ali da predstoji još mnogo posla kada je u pitanju primjena tih zakona u praksi.

“Raduje nas što nova Vlada započinje ubrzanje procesa evropske integracije upravo sjednicom radne grupe za pregovaračko poglavlje 27 – životna sredina i klimatske promjene”, kazala je Marović, koja je sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Anom Novaković Đurović, prisustvovala sjednici.

Navodi se da je sastanak radne grupe za pregovaračko poglavlje 27 održan danas nakon dužeg zastoja u radu.

Novaković Đurović rekla je da kreću aktivno u ispunjavanje završnih mjerila za poglavlje 27.

“Odlučni smo da u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena ostvarimo mjerljiv napredak, u koji će se uvjeriti građanke i građani Crne Gore”, kazala je Novaković Đurović.

Na današnjem sastanku, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, poseban fokus stavljen je na definisanje prioriteta i dinamike u ispunjavanju mjerila u oblasti životne sredine, a diskutovano je i o pojedinačnim segmentima realizacije preuzetih obaveza.

Predsjedavajući radnom grupom Ljubiša Pavićević rekao je da prisustvo Marović i Novaković Đurović sastanku pokazuje posvećenost intenziviranju procesa evropskih integracija.

“Očekujem da će se ta praksa nastaviti, kako bi se pospješilo ispunjavanje obaveza iz poglavlja 27“, naveo je Pavićević.