Micić heroj Efesa - trojka 0,2 sekunde prije kraja za novo finale Evrolige

Srpski plejmejker riješio meč košem za 77:74. Sa igračima iz Pireja je plakalo 10 hiljada navijača, kojima je nadu vratio bivši centar Budućnost Volija, Hasan Martin, izjednačenjem 19,5 sekundi prije kraja

15550 pregleda4 komentar(a)
Foto: Reuters/Marko Đurica

Anadolu Efes braniće titulu prvaka Evrope iz Kelna, heroj je Vasilije Micić - srpski plejmejker je 0,2 sekunde prije kraja donio pobjedu timu Ergina Atamana protiv Olimpijakosa (77:74) u veoma uzbudljivom polufinalu u beogradskoj „Štark areni”.

Turski predstavnik će se u subotu od 19 časova sastati sa pobjednikom "el klasika" Real Madrid - Barselona.

Sa igračima iz Pireja je plakalo 10 hiljada navijača, kojima je nadu vratio bivši centar Budućnost Volija, Hasan Martin, izjednačenjem 19,5 sekundi prije kraja.

Hasan Martin poentira preko Tibora Plajsafoto: Reuters/Marko Đurica

Grci su bolje počeli meč, na krilima Mustafe Faja poveli 14:7, ali je Efes ekspresno odgovorio i najavio kakvo će imati šutersko veče - Brajant Danston, Šejn Larkin i Ilajdža Brajant su vezali tri trojke, a potom Vasilije Micić zaokružio seriju 11:0 za preokret na 18:14.

Tim iz Pireja je sredinom 2. četvrtine vratio plus sedam (39:32), ali je na poluvremenu imao minimalnu prednost.

Efes se nakon velikog odmora opet raspucao i sa četiri trojke (tri Brajanta, jedna Krisa Singltona) došao do dvocifrene prednosti - 59:48.

Izabranici Jorgosa Barcokasa su, ipak, smogli snage da se vrate u meč i u posljednjoj četvrtini dva puta prilazili na minus jedan, a konačno su stigli rivala nakon sjajne asistencije Kostasa Slukasa i pogotka Martina na drugi obruč.

Presudila im je, ipak, 14. trojka Efesa...

Meč-viner Micić je ubacio 15 poena (trojke 11-4, za dva 5-1, ali je imao i devet asistencija i šest skokova). Larkin je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21, a dvocifren učinak su imali i Brajant (16) i Danston (12).

Šakil Mekisik je upisao 12 koševa za Olimpijakos, po 11 Martin, Slukas i Tajler Dorsi, a 10 Kostas Papanikolau.