SPP: Crna Gora obnovom nezavisnosti trasirala put ka zajednici slobodnih evropskih naroda

"Naša vizija građanske, nezavisne i slobodne Crne Gore temelji se na prosperitetu svih građana i svih dijelova naše države što do danas nažalost nije bio slučaj te je stoga naša obaveza da svu energiju usmjerimo u tom pravcu"

2679 pregleda1 komentar(a)
Foto: SPP

Jubilej obnove nezavisnosti, ove godine proslavljamo u uslovima obnove jačanja institucija sistema i konačnog snažnog iskoraka ka uspostavi pravne države, u uslovima obnovljanja napora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, saopštila je Stranka pravde i pomirenja.

Dodaju da je Crna Gora 21. maja 2006. godine obnovom nezavisnosti trasirala svoj put ka zajednici slobodnih evropskih naroda. Taj čin slobode potvrdio je želju i volju naroda za samostalnom i demokratskom Crnom Gorom.

"Uprkos brojnim izazovima nastavićemo da gradimo državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti. Naša vizija građanske, nezavisne i slobodne Crne Gore temelji se na prosperitetu svih građana i svih dijelova naše države što do danas nažalost nije bio slučaj te je stoga naša obaveza da svu energiju usmjerimo u tom pravcu", zaključuje se u saopštenju.