Krivokapić i Gandel: Podrška Bratislave evropskom putu Crne Gore neupitna

"Zajednički je konstatovano da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje, te pozdravljen dogovor o skorom susretu Mješovite komisije, koja će definisati konkretne projekte u domenu ekonomije"

2446 pregleda2 komentar(a)
Gandel i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Slovačka je imala značajnu ulogu u procesu obnove crnogorske nezavisnosti, a naša država, zahvaljujući podršci saveznika, napravila je važne korake na putu međunarodne afirmacije - postala je članica NATO i predvodnik u procesu pregovora sa EU, rekao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić tokom razgovora sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog vladinog resora sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Slovačka imaju odlične i prijateljske bilateralne odnose koje karakterišu redovni politički kontakti, kao i neupitna podrška zvanične Bratislave evropskom putu Crne Gore.

"Na toj liniji, pohvaljeno je obnovljeno pozitivno raspoloženje evropskih partnera prema politici proširenja. Zajednički je konstatovano da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje, te pozdravljen dogovor o skorom susretu Mješovite komisije, koja će definisati konkretne projekte u domenu ekonomije", piše u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, ocijenjeno da će planirana posjeta slovačkog ministra vanjskih poslova Crnoj Gori biti prilika da se dodatno potvrdi podška reformskim aktivnostima, kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica EU.