Kako odmoriti na visokim temperaturama?

Prelistajte katalog i pronađite sve što vam je potrebno za odmor po vašoj mjeri

18213 pregleda0 komentar(a)
Foto: IDEA

Da li preferirate odmor „kod kuće“, ili turistički obilazak nekog grada u inostranstvu? Planovi za odmor su uveliko počeli, a mogućnosti ima mnogo.

Ako ste se odlučili da odmor provedete u prirodi, razmislite o sjajnim pješačkim turama po najpoznatijim crnogorskim lokalitetima koje će vas ostaviti bez daha. Uvijek možete napraviti svoj plan obilaska i sami organizovati turu. Odmor na moru je opcija kojoj se većina nas svakog ljeta rado vraća. Ako niste ljubitelj prepunih plaža, i dalje se mogu pronaći male, netaknute uvalice duž našeg primorja gdje možete uživati sa sebi najbližim ljudima.

Putovanje u inostranstvo traži veće pripreme, više budžeta ali je to definitivno odmor koji ćete pamtiti čitavog života.

Kakav god odmor da birate, treba razmisliti o svemu što treba imati uz sebe, naročito kada živa na termometru prekorači tih 30 stepeni.

Zaštita od sunčevih zraka trebalo bi da bude obavezan dio svakodnevne njege, kako bi koža i tokom ljetnjih mjeseci zadržala svježinu, hidratantnost i zdrav izgled. Najveća zabluda je da zaštitni faktor treba koristiti samo dok se sunčamo. Naprotiv, preparate za zaštitu od sunca bi trebalo nanositi i tokom redovnih šetnji ili boravka vani, kako bi adekvatno zaštitili kožu od UV zračenja.

foto: IDEA

Svakodnevna hidratacija je imperativ tokom ljetnjih dana. Više od polovine našeg tijela čini voda, pa je na visokim temperaturama treba nadoknaditi. Najlakši način da to učinimo je da unosimo više vode. Osim vode, možete piti i ostale napitke, ali i jesti voće i povrće koje je puno antioksidanasa i hranljivih materija.

foto: IDEA

Sladoled je drugi naziv za ljeto – gdje god se nalazili, uvijek će vas rashladiti i pružiti vam dovoljno energije da se pokrenete.

foto: IDEA

Bez obzira da li ćete ljeto češće provoditi u gradu, ili planirate odmor na plaži, ili planini, na prvom mjestu vodite računa o svom zdravlju, dok istovremeno uživate u svim čarima ljeta. Sve što će vam biti potrebno je IDEA katalog sa širokom ponudom proizvoda za odmor po vašoj mjeri.

FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA
FOTO: IDEA