Bošnjak: Mladi da doprinesu konačnoj demokratizaciji

Potpredsjednica Skupštine se sastala sa predstavnicima krovne organizacije mladih "Mreža za mlade"

2784 pregleda0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupstina.me

Potrebna je posvećenost da što više mladih ljudi u Crnoj Gori prepozna potrebu za konačnom demokratizacijom i da doprinesu tom cilju kako bismo konačno postali društvo jednakih šansi za sve, društvo pravne države i vladavine prava, koja će dostići evropski standard života, poručila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak.

Ona je to rekla tokom sastanka sa predstavnicima krovne organizacije mladih "Mreža za mlade" Andrijanom Radović, potpredsjednicom Upravnog odbora, Jelenom Fuštić i Elvisom Berišom članovima Upravnog odbora, navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

"Pojam mladih je međusektorsko pitanje i neophodno je otvaranje širokog i međusektorskog dijaloga i analize postojećeg stanja u cilju poboljšanja položaja mladih. Neophodno je da kreiramo atmosferu u kojoj će zajednica sistemski da brine o mladima, da pravoremeno prepoznaje potrebe mladih i podstiče i uvažava kao sagovornike u procesu donošenja odluka", istakla je Bošnjak.

U saopštenju navode da je Radović upoznala Bošnjak sa prethodnim aktivnostima i budućim planovima organizacije, a jedna od najznačajnijih inicijativa jeste i organizacija Parlamenta mladih u Skupštini Crne Gore, što je kako piše u saopštenju potpredsjednica Skupštine "u potpunosti podržala" i "obavezala se da će intezivirati sam proces organizacije upućivanjem inicijative Odboru za prosvjetu, kulturu, nauku i sport".

"Radović je takođe istakla značaj koji krovna organizacija mladih ima u crnogorskom društvu u kreiranju što kvalitetnijih politika za mlade. Sagovornici su takođe razgovarali i o značaju rodne ravnopravnosti kod mladih i zaključili da će u narednom periodu intezivirati saradnju između Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i Mreže za mlade", zaključuje se u saopštenju.